Ana Sayfa Gündem MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü DEAŞ Üyelerine Darbe Vurdu

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü DEAŞ Üyelerine Darbe Vurdu

0
MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü DEAŞ Üyelerine Darbe Vurdu

Santa Maria Kilisesi Saldırısı ile Bağlantılı Operasyon

MİT’in İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırıyla bağlantılı DEAŞ üyelerine yönelik gerçekleştirdiği son operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. 28 Ocak’ta meydana gelen saldırının faillerinin DEAŞ’ın sözde Horasan vilayetine bağlı terör örgütü mensuplarıyla bağlantılı olduğu tespit edildi.

Kilisedeki Saldırının Failleri Yakalandı

İstihbarat çalışmaları sonucunda kilisedeki saldırının failleriyle bağlantılı olan sözde Horasan vilayeti İstanbul sorumlusu ve onunla birlikte hareket eden örgüt üyeleri belirlendi. MİT’in Emniyet Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği operasyonda 17 şüpheli yakalandı. Bu operasyonla DEAŞ’ın sözde Horasan yapılanmasının, eleman temini, finans ve lojistik faaliyetlerine ağır darbe indirildi.

DEAŞ’ın Türkiye’deki Faaliyetlerinde Yeni Yöntemler

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki faaliyetlerinde farklı yöntemler kullanmaya başladığı belirlendi. Son dönemde örgütün yabancı uyruklu mensuplarını daha çok kullandığı ve bu kişilerin Türkiye’de güvenlik birimlerinin kontrol ve takibine yakalanmamak için internet tabanlı uygulamalar üzerinden haberleştiği saptandı.

DEAŞ Yapılanmasına Ağır Darbe

MİT’in son 3 yılda gerçekleştirdiği operasyonlarla DEAŞ’a ağır darbe vuruldu. Yapılan operasyonlarda DEAŞ yöneticileri ve Türkiye yapılanmasının birçok üyesi etkisiz hale getirildi. Özellikle DEAŞ’ın sözde lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’nin yakalanması büyük bir başarı olarak değerlendirildi.

DEAŞ’ın İstihbarat Faaliyetleri Deşifre Edildi

DEAŞ’ın Türkiye yapılanmasının istihbarat sorumlusu olan örgüt üyeleri tarafından İstanbul’daki dini mekanlara ve Irak Büyükelçiliğine yönelik keşif faaliyetleri yürütüldüğü tespit edildi. MİT tarafından yapılan deşifre çalışmaları sonucunda bu faaliyetler ortaya çıkarıldı ve operasyonlar düzenlendi.

Selman-ı Farisi Taburu Yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli olarak gerçekleştirilen operasyonlarda Selman-ı Farisi Taburuna bağlı teröristler yakalandı. Bu operasyonlarla DEAŞ’ın Türkiye’deki yapılanmasına büyük bir darbe vuruldu.