Ana Sayfa Magazin Mark Ruffalo, Gazze’ye Yardım Çağrısı Yaptı

Mark Ruffalo, Gazze’ye Yardım Çağrısı Yaptı

0
Mark Ruffalo, Gazze’ye Yardım Çağrısı Yaptı

Mark Ruffalo, Gazze’deki İnsanlık Dramına Dikkat Çekti

ABD’li oyuncu Mark Ruffalo, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder’ın, İsrail’in Gazze’nin Refah kentine yönelik saldırılarıyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ruffalo: Acil Yardıma İhtiyaç Var

Mark Ruffalo, Gazzeli çocukların ve Refah’taki insanların acil yardıma ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, Refah’takilerin ihmal ve zulme maruz kaldıkları ‘toplama kamplarına’ gönderildiğini belirtti. Ruffalo, “Bugün Filistinlilere sunulan seçenek; ‘çölde ya da evinizde ölün'” ifadesini kullandı.

Elder: Gazze, Çocuklar İçin Ateşkes İhtiyacı Var

UNICEF Sözcüsü James Elder, Refah’ın ‘bir çocuk şehri’ olduğunu ve Gazze’deki çocukların yarısından fazlasının burada yaşadığını belirtti. Refah’taki yaşam koşullarının kötü olduğuna dikkat çeken Elder, “Refah’ta her 850 kişiye bir tuvalet düşüyor. Refah Sınır Kapısı uzun süre kapalı kalırsa, Gazze’deki kıtlığın nasıl önlenebileceğini görmek zor” dedi.

Elder, Gazze’ye yardım girişlerinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Refah işgal edilmemeli, artık çocuklar öldürülmemeli. Refah’taki çocuklar için şimdi ateşkese ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.