Ana Sayfa Teknoloji İspanya’da Yapay Zekâ Fenomeni Survivor Programında Sunuculuk Yapacak

İspanya’da Yapay Zekâ Fenomeni Survivor Programında Sunuculuk Yapacak

0
İspanya’da Yapay Zekâ Fenomeni Survivor Programında Sunuculuk Yapacak

Yapay Zekâ Fenomeni Alba Renai, Survivor Programında!

İspanya’da yapay zekâ teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte endişe yaratan bir haber gündemde. Ünlü program Survivor’ın özel bir bölümünde yapay zekâ fenomeni Alba Renai’nin sunuculuk yapacağı duyuruldu.

Alba Renai: 350 Kişinin Özelliklerinin Bir Kombinasyonu

Mediaset İspanya’nın şirketi Be a Lion tarafından yaratılan Alba Renai, normal bir insanı andıran yapay zekâ fenomeni. 350 genç yetişkinin en önemli kabul ettiği fiziksel ve kişilik özelliklerinin bir kombinasyonuyla oluşturuldu.

İnternet Fenomeni Alba Renai, Televizyon Yolunda

Instagram’da 10 binden fazla takipçiye ulaşan Alba Renai, şimdi İspanyol televizyonunda da boy gösterecek. “Super Secretos con Alba Renai” adlı özel bölümde Survivor yarışmacıları hakkında içerik paylaşacak.

Endişe ve Heyecan Sosyal Medyada

Alba’nın yapay zekâ bir bot olduğunu bilmeyenlerin yanı sıra, dijital bir avatarın insanların işlerini devralmasını endişe verici bulanların tepkileri sosyal medyada yankılandı. Be a Lion, kimsenin işini elinden almak gibi bir niyetlerinin olmadığını vurguladı.

Yapay Zekâ Fenomenleri Sosyal Medyayı Sallıyor

Alba Renai’nin yanı sıra, İspanya’da Aitana ve Milla Sofia gibi yapay zekâ fenomenleri de sosyal medyada büyük ilgi toplamış durumda. Bu dijital fenomenlerin yarattığı endişe ve heyecan yaygın olarak konuşulmaya devam ediyor.