Ana Sayfa Teknoloji İngiltere’de Dev Deniz Sürüngenine Ait Kemikler Bulundu

İngiltere’de Dev Deniz Sürüngenine Ait Kemikler Bulundu

0
İngiltere’de Dev Deniz Sürüngenine Ait Kemikler Bulundu

Somerset Bölgesinde 2020’de Keşfedilen Fosil

2020 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’nın Somerset bölgesinde 11 yaşında bir kız çocuğu tarafından bulunan kemiklerin, tarihteki en büyük deniz sürüngenine ait olabileceği açıklandı. Bulunan kemiklerin, dinozorlar döneminde yaşamış bir deniz sürüngeni olan ichthyosaur’a ait olduğu belirtildi.

Ichthyotitan Severnensis Adı Verildi

Araştırma ekibi, fosile “Severn’in dev balık kertenkelesi” anlamına gelen Ichthyotitan severnensis adını verdi. Bristol Üniversitesi’nde paleontolog ve araştırmanın ortak yazarı Dean Lomax, bulunan fosilin 202 milyon yaşında olduğunu ve bir mavi balina uzunluğunda, yaklaşık 25 metre boyunda olduğunu belirtti.

Benzer Fosillerin Desteklediği Bulgular

2018 yılında aynı bölgede büyük bir çene kemiği bulan Paul de la Salle’nin keşfinden sonra, Justin ve Ruby Reynolds isimli baba ve kızın bulduğu fosilin daha iyi korunmuş olduğu ortaya çıktı. Aynı jeolojik zaman diliminde benzersiz özelliklere sahip iki örneğin bulunması, yapılan tanımlamaları destekledi. Bu keşif, deniz sürüngenlerinin evrimi ve büyüme süreçleri hakkında yeni bilgiler sağladı.