Ana Sayfa Dünya Hollywood Yıldızları Oscar Ödüllerinde Parladı

Hollywood Yıldızları Oscar Ödüllerinde Parladı

0
Hollywood Yıldızları Oscar Ödüllerinde Parladı

Oscar 2024: Oppenheimer Gecenin Yıldızı Oldu

Hollywood’un ünlülerinin akın ettiği Oscar ödül töreninde kırmızı halı rengarenkti. Yıldızlar, aylar öncesinden hazırlanan şık kıyafetleriyle birer birer kırmızı halıda boy gösterdi. Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olarak bilinen 96. Oscar ödüllerinde, Oppenheimer filmi damga vurdu.

Oppenheimer 7 Ödül Kazandı

13 dalda aday gösterilen Oppenheimer filmi, en iyi film dahil olmak üzere 7 ödül kazandı. Cillian Murphy, filmdeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçilirken, en iyi yönetmen ödülü ise Christopher Nolan’a gitti. Emma Stone ise Poor Things filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Robert Downey Jr. İlk Kez Heykelciği Kucakladı

Oscar gecesine damgasını vuran isim ise uzun kariyerinde ilk kez ödül kazanan Robert Downey Jr. oldu. 58 yaşındaki oyuncu, Oppenheimer filmindeki performansıyla en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. Downey Jr., ödül konuşmasında “Berbat geçen çocukluğuma teşekkür ederim” diyerek duygusal anlar yaşattı.

Barbie Tek Ödülle Ayrıldı

Yılın en iddialı filmlerinden Barbie, tek ödülle geceyi tamamlarken, Poor Things ise birçok kategoride öne çıktı. Oscar ödül töreninde ateşkes çağrısını sembolize eden kırmızı broşlar takan ünlüler arasında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish de vardı.

İşte 96. Oscar Ödülleri’nde başlıca ödül kazananlar:

  • En İyi Film: Oppenheimer
  • En İyi Erkek Oyuncu: Cillian Murphy (Oppenheimer)
  • En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone (Poor Things)
  • En İyi Yönetmen: Christopher Nolan (Oppenheimer)
  • En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Downey Jr. (Oppenheimer)
  • En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers)