Ana Sayfa Dünya Gazze’deki İsrail Saldırılarında En Az 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze’deki İsrail Saldırılarında En Az 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

0
Gazze’deki İsrail Saldırılarında En Az 6 Filistinli Hayatını Kaybetti

Refah’ta Bir Aileye Ait Eve Yönelik İsrail Saldırısı

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Refah şehrinin es-Selam Mahallesi’nde bulunan el-Behabise ailesine ait bir eve İsrail’in düzenlediği bombalı saldırıda en az 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ve enkaz altında kalan kişilerin arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Ölen ve yaralanan Filistinlilerin Yusuf en-Neccar Hastanesi’ne kaldırıldığı açıklandı.

Nusayrat Mülteci Kampı’nda Hava Saldırısı

Nusayrat Mülteci Kampı’nda bulunan Arban okulu yakınlarındaki Filistinlileri hedef alan bir başka İsrail saldırısında ise en az 3 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı belirtildi. Ölen ve yaralananların El-Avde Hastanesi’ne nakledildiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise en az 34 bin 183 Filistinlinin öldüğü ve 77 bin 143 kişinin yaralandığı kaydedildi. Bu saldırılarda 14 bin 685 çocuk ve 9 bin 670 kadın hayatını kaybetti.

Refah’a Olası İsrail Kara Saldırısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Refah’a olası kara saldırısı planını defalarca onayladığı ancak son anda ertelediği yönünde iddialar ortaya atıldı. Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen İsrail’in söz konusu saldırı planını ertelediği belirtilirken, bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmektedir.