Ana Sayfa Dünya Filistinli Kaynaklardan Bombalı Saldırı ve Yaralanma Haberleri

Filistinli Kaynaklardan Bombalı Saldırı ve Yaralanma Haberleri

0
Filistinli Kaynaklardan Bombalı Saldırı ve Yaralanma Haberleri

İsrail Güçleri Deyr el-Belah’ta Bir Eve Bombalı Saldırı Düzenledi

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Deyr el-Belah’ta bir eve bombalı saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırıda çoğu kadın ve çocuk en az 9 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden kaynaklar, bazı kişilerin hala enkazda olduğunu aktardı.

İsrail Güçleri Batı Şeria’da 2 Filistinli Çocuğu Yaraladı

Filistin Kızılayı’nın açıklamasına göre, İsrail güçleri, sağlık ekiplerinin müdahale ettiği iki ayrı olayda Batı Şeria’da 16 ve 14 yaşlarında iki Filistinli çocuğu yaraladı. Tulkerim’in kuzeydoğusundaki Kaffin köyünde bacağından vurulan 16 yaşındaki çocuk ve Nablus’un doğusundaki Beyt Furik beldesinde ayağından vurulan 14 yaşındaki çocuk, hastaneye kaldırıldı.

Uluslararası Kızılhaç İle Koordinasyon Sağlandı

Filistin Kızılayı’nın açıklamasında, Beyt Furik Kontrol Noktası’nda alıkonulan ambulansın Uluslararası Kızılhaç ile koordinasyon sağlanarak serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı vurgulandı.

Filistinliler ile İsrail Güçleri Arasında Olaylar Çoğalıyor

İsrail’in bölgedeki askeri operasyonları sırasında, Filistinliler ile İsrail güçleri arasında sık sık olayların çıktığı belirtiliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerilimin arttığı bu dönemde, Filistinli yetkililer uluslararası toplumdan olaylara müdahale çağrıları yapıyor.