Ana Sayfa Dünya Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü’nde İsrail’in Su Politikalarını Eleştirdi

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü’nde İsrail’in Su Politikalarını Eleştirdi

0
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü’nde İsrail’in Su Politikalarını Eleştirdi

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Gazze’deki Su Krizine Dikkat Çekti

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazze’deki su krizine dikkat çekti. Abbas, İsrail’in Gazze’ye yönelik su politikalarını sert bir dille eleştirdi.

İsrail’in Gazze’ye Uyguladığı Su Politikalarını İnsanlık Dışı Olarak Nitelendirdi

Abbas, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, “İsrail, Gazze’deki Filistin halkını işgalin en iğrenç biçiminde insanlık dışı suçlara maruz bırakmaktadır.” ifadelerini kullandı. Abbas, çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı binlerce sivilin İsrail saldırıları sonucunda hayatını kaybettiğini hatırlattı.

İsrail’in Gazze’yi Kasıtlı Olarak Susuz Bıraktığını İfade Etti

Filistin Devlet Başkanı, Gazze’deki su krizine de değinerek, “İsrail’in bombardımanı sonucu Gazze’deki insanlar su bulabilmek için saatlerce kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Kanalizasyon sistemini bozan ve atık suyu taşıyan İsrail, Gazze’yi kasıtlı olarak susuz bırakarak salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor.” şeklinde konuştu.

Gazze’deki Su ve Arıtma Sistemlerinin Tahrip Edildiğini Belirtti

Abbas, İsrail’in Gazze’de yaşayan insanların sağlıklı suya erişimini engellemek amacıyla su ve arıtma sistemlerini kasten tahrip ettiğini vurguladı. Gazze’deki halkın Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiye ettiği su sınırının sadece yüzde 2,5’ine ve hayatta kalma seviyesinin yüzde 20’sine erişebildiğini belirtti.