Ana Sayfa Gündem Elazığlı Peynir Üreticileri Peynir Fiyatlarındaki Artışa Dikkat Çekti

Elazığlı Peynir Üreticileri Peynir Fiyatlarındaki Artışa Dikkat Çekti

0
Elazığlı Peynir Üreticileri Peynir Fiyatlarındaki Artışa Dikkat Çekti

Peynir Fiyatlarındaki Artış ve Merdiven Altı Üretim

Elazığlı peynir üreticisi Bilal Yıldırım, peynir fiyatlarındaki artış nedeniyle alım gücü düşen vatandaşların daha ucuz olduğu için merdiven altı üretimi peynirlere yöneldiğini belirtti. Yıldırım, bu durumu “Peynir üretimi var ama tüketimi yok. Peynir satışı yok, özellikle sahte tulum peynirleri piyasaya sürüldü. İçeriğinde ne olduğu bilinmeyen yaprak tulum peyniri var” sözleriyle açıkladı.

Peynir Üreticileri Şikayetçi

Elazığ’da peynir üreticileri, artan maliyetlerin peynir fiyatlarına yansımasından sonra peynir satamamaktan şikayetçi. Üretimin olmasına rağmen vatandaşın peynir alacak gücünün olmadığını kaydeden üreticiler, satışların düştüğünü belirtiyor. Yıldırım, “Peynir fiyatları çok yüksek. Üreticiden peynir geliyor ama tüketim açısından çok sıkıntılı. Peynir satılmıyor.” şeklinde konuştu.

Üreticilerin Çağrısı

Üretici İsmail Albay, süte yapılan zamların üreticiyi kurtarmaya yetmeyeceğini belirterek, insanların alım gücünün yetersiz olduğunu ve geçen yılki peynirlerin bile satılamadığını ifade etti. Albay, devletin çözüm getirmesi gerektiğini vurguladı.

Ucuz Alternatif ve Sahte Ürün Uyarısı

Özellikle peynir fiyatlarındaki yükseklik nedeniyle vatandaşların daha ucuz seçeneklere yöneldiğini belirten Albay, bu durumun ‘çuval peyniri’ gibi kimyasal ve kanserojen maddeler içeren sahte ürünlere yol açtığını ifade etti. Sağlık açısından risk taşıyan bu ürünlere karşı devletin destek sağlaması gerektiğini belirten üreticiler, ekonomik sıkıntıların çözülmesi çağrısında bulundu.