Ana Sayfa Sağlık Depresyonu Olan Kadınların Kalp Hastalığı ve Felç Riski Daha Yüksek

Depresyonu Olan Kadınların Kalp Hastalığı ve Felç Riski Daha Yüksek

0
Depresyonu Olan Kadınların Kalp Hastalığı ve Felç Riski Daha Yüksek

Japonya’daki Tokyo Üniversitesi’nden Yapılan Araştırmaya Göre

Depresyon tanısı alan kadınların kalp hastalığı ve felç geçirme riski, aynı zamanda zihinsel sağlık bozukluğu tanısı alan erkeklere göre daha yüksek çıktı.

Araştırma Detayları

Japonya’daki Tokyo Üniversitesi’nden araştırmacılar, depresyon ile kardiyovasküler hastalıklar arasındaki ilişkiyi incelemek için 4,1 milyon kişinin sağlık verilerini analiz etti.

Kadınlar Üzerindeki Etkiler

Depresyonu olan kadınlar, erkeklere göre kardiyovasküler hastalık riskinin daha yüksek olduğu belirlendi. Kadınlarda kalp hastalıklarına yakalanma riski %64 daha fazlayken, erkeklerde bu oran %39 olarak tespit edildi.

Kadınların Riskleri

Araştırmacılar, kadınların anjina, felç ve diğer kalp sorunlarına karşı daha hassas olduğunu vurguladı. Kadınların adet döngüsü ve menopoz gibi hormonal değişiklikler sırasında depresyona girme olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi.

Önemli Çıkarımlar

Çalışmada yer alan Dr. Hidehiro Kaneko, depresyonlu kadınların kalp sağlığı risklerini ele alan hedefli önleme ve tedavi stratejilerinin geliştirilmesine yardımcı olabileceğini ifade etti.

Dr. Kaneko ayrıca, sağlık profesyonellerinin depresyonun kardiyovasküler hastalıkların gelişimindeki rolünü kabul etmesi ve kapsamlı bir yaklaşımla önlemeye odaklanması gerektiğini vurguladı.

Araştırma sonuçları, JACC Asia dergisinde yayınlandı.