Ana Sayfa Dünya Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e Destek Eylemleri Sürüyor

Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e Destek Eylemleri Sürüyor

0
Columbia Üniversitesi’nde Filistin’e Destek Eylemleri Sürüyor

Columbia Üniversitesi ve Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde devam eden Filistin’e destek eylemleri için okul yönetimi ile öğrenciler arasında süren müzakerelerde uzlaşıya varılamadı. Üniversite yönetimi, kampüs içinde istenmeyen bir ortam oluşturduğunu belirterek, öğrencilere eylemleri sonlandırma çağrısında bulundu.

Öğrencilere Disiplin Cezaları ve Uzaklaştırma Tehdidi

Öğrencilere kamp alanını boşaltma çağrısına karşı çıkan protestocular, disiplin cezaları ve okuldan uzaklaştırma ile tehdit edildi. Öğrenciler, eylemlere devam edeceklerini ve okuldan atılma riskini göze aldıklarını belirtti.

Yahudi Öğrencilerin Eyleme Katılımı

Eyleme katılan öğrenciler arasında bir Yahudi öğrenci olan Taya, yapılan “Yahudi düşmanlığı” suçlamalarını reddederek, eylemlerin barışçıl ve hoş bir ortamda gerçekleştiğini vurguladı. Üniversite yetkilileri ise öğrencilere disiplin cezaları vermeye başladıklarını duyurdu.

Amerika Genelinde Filistin’e Destek Protestoları

Amerika genelinde 70’ten fazla üniversitede Filistin’e destek protestoları düzenlenirken, yüzlerce öğrenci polis tarafından gözaltına alındı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Savunucuları Özel Raportörü, öğrencilerin barışçıl toplanma hakkının ihlal edildiğini belirtti.