Ana Sayfa Gündem Çevre Bakanlığı, Kızılay’ın İmar Planında Değişikliğe Gitti!

Çevre Bakanlığı, Kızılay’ın İmar Planında Değişikliğe Gitti!

0
Çevre Bakanlığı, Kızılay’ın İmar Planında Değişikliğe Gitti!

Çadır Satışı Tartışmaları Sonrası İmar Planı Değişti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Silivri Selimpaşa’da bulunan 16 dönümlük hazine arazisinde “Kızılay Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” olarak belirlenen parselin imarını “Sanayi Tesis Alanı (Kızılay Kan Torbası Üretim Tesisi)” olarak değiştirdi.

Kızılay’a Tahsis Edilen Arazide Üretim Tesisi Kurulacak

2016 yılında Türkiye Kızılay Derneği’ne 49 yıllığına tahsis edilen arazide sosyal ve kültürel tesis yapılması planı, Kan Torbası Üretim ve Arge Tesisi olarak değiştirildi. Bu değişikliğin nedeni olarak, Türk Kızılay’ının uluslararası standartlarda kan torbası üretimine başlamak istemesi gösterildi.

Avrupa ve Dünya Pazarına Hizmet Verecek

Tamamlandığında tesisin Avrupa pazarı dahil tüm dünyaya ürün sağlayabilecek kapasiteye sahip olacağı belirtildi. Türk Kızılay Derneği’nin kamu yararı adına planlama ilkeleri doğrultusunda bu değişikliğin önerildiği vurgulandı.

Yer Seçimi Uygun Değil İddiası

Plan değişikliği konusunda görüşü sorulan Silivri Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü, parselin çevresindeki eğitim tesisleri ve konut alanları göz önüne alındığında “Sanayi Alanı” olarak planlanmasının yer seçimi açısından uygun olmadığı yönünde görüş bildirdi. Ancak, bakanlık plan değişikliğini 30 Mayıs 2024 tarihi itibariyle askıya çıkardı.