Ana Sayfa Magazin Bursa’nın Eskikaraağaç Köyü’nde Balıkçı ve Leylek Dostluğu

Bursa’nın Eskikaraağaç Köyü’nde Balıkçı ve Leylek Dostluğu

0
Bursa’nın Eskikaraağaç Köyü’nde Balıkçı ve Leylek Dostluğu

Balıkçı Adem Yılmaz ve Yaren Leyleğin 12 Yıllık Dostluğu

Bursa’nın Karacabey ilçesi Eskikaraağaç köyünde balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin 12 yıldır devam eden dostluğu, milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edilen bir hikayeye dönüştü. Yaren her yıl göç zamanında Eskikaraağaç’a gelerek Adem Yılmaz’ın kayığına konuyor ve beklenen görüntüleri oluşturuyor.

Leyleklerin Buluşması ve Ziyareti

Yaren’ın Eskikaraağaç’a gelişinden 7 gün sonra eşi Nazlı da köye ulaştı. Yaren ile Nazlı’nın buluşmasını yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar ve görüntülerle duyurdu. Ayrıca, 13’üncü gelişinde İl Jandarma Komutanlığı personeli de Yaren’i ziyaret etti ve Adem Yılmaz ile birlikte fotoğraflar çektirdi.

Eskikaraağaç: Leyleklerin Göç Rotasında Önemli Bir Durak

Karacabey ilçesinde bulunan Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek köy olarak her yıl binlerce leyleğin geçtiği göç rotasında yer alıyor. Aynı zamanda köy, yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor.

Yaren Leylek ve Adem Amca’nın Hikayesi

Karacabey Belediyesi’nin desteğiyle yönetmen Burak Doğansoysal tarafından filme alınan ve Prag Film Ödülleri’nde ‘En İyi Belgesel’ ödülünü kazanan Yaren Leylek ve Balıkçı Adem’in hikayesi, geçen yıl anıtlaştırılarak köy meydanında ölümsüzleştirildi.

Yaren Leylek’i Canlı İzleme İmkanı

Karacabey Belediyesi, Yaren Leylek ve eşinin bulunduğu yuvayı internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayınla izlenebileceği www.yarenleylek.com sitesini oluşturdu. Bu sayede Yaren leylek, merakla bekleyenler tarafından online olarak takip edilebiliyor.

New York Times’a Konu Oldular

Eskikaraağaç Leylek Köyü’ne 13’üncü kez gelen Yaren leylek, Amerika’dan da ilgiyle takip ediliyor. New York Times Türkiye Büro Şefi Ben Hubbard ve ekibi, Adem Yılmaz ve Yaren leyleğin hikayesini araştırmak üzere Karacabey’e gelerek, hikayeyi yaşanan köydeki insanlarla ve yetkililerle paylaştı.