Ana Sayfa Dünya BM Yetkilisi Griffiths’ten Gazze’deki Duruma İlişkin Uyarı

BM Yetkilisi Griffiths’ten Gazze’deki Duruma İlişkin Uyarı

0
BM Yetkilisi Griffiths’ten Gazze’deki Duruma İlişkin Uyarı

BM Yetkilisi Griffiths, Gazze’deki Gelişmeleri Paylaştı

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’deki son duruma ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Griffiths, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail’in son tahliye emri ve kara saldırısının daha fazla ölüm ve yerinden edilmeye yol açacağına dikkat çekti.

10 Binlerce Kişi Zorla Yerinden Edildi

Griffiths, birkaç gün içinde 10 binlerce kişinin zorla yerinden edildiğini belirtirken, “Sınırın kapanması yardımı zorlaştırdı” ifadesine yer verdi. Refah Sınır Kapısı’nın kapanmasının yardım ve personel nakliyatını zorlaştırdığını vurgulayan Griffiths, ekibinin hala Refah’ta olduğunu aktardı.

1 Milyondan Fazla Kişi Risk Altında

Martin Griffiths, Gazze’de bulunan 1 milyondan fazla kişinin içinde 600 bin çocuğun da olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar nerede olursa olsun yardım sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Griffiths, bugün alınan kararların gelecek nesiller tarafından hatırlanacağını belirterek, “Onların kınamalarına hazır olalım” dedi. BM yetkilisi, şiddetin arttığı Gazze’de yaşanan trajedinin önlenmesi için uluslararası toplumun acil adımlar atması gerektiğini vurguladı.