Ana Sayfa Ekonomi BIST 100 Endeksi Yükseldi: İşte Detaylar

BIST 100 Endeksi Yükseldi: İşte Detaylar

0
BIST 100 Endeksi Yükseldi: İşte Detaylar

BIST 100 Endeksi 162,91 Puan Arttı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 162,91 puan artarak yükselişini sürdürdü. Toplam işlem hacmi ise 130 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık Endeksi Değer Kaybetti, Holding Endeksi Yükseldi

Bankacılık endeksi yüzde 1,30 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 1,84 değer kazandı.

Sektörler Arasında Değişen Performans

Menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 3,90 kazançla en çok artış gösteren sektör olurken, spor sektörü yüzde 3,76’lık kayıpla en çok değer kaybeden sektör oldu.

Analistlerin Yorumları ve Önümüzdeki Gelişmeler

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizi sabit bırakmasının ardından küresel piyasalarda karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Yarın yurt içinde enflasyon ve ihracat rakamlarının yanı sıra Standard & Poor’s’un (S&P) Türkiye değerlendirme raporunun takip edileceği dile getirildi.

Yurt dışında ise ABD’de tarım dışı istihdam, hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ISM hizmet sektörü PMI verilerinin piyasaların odağında olacağı vurgulandı.

Enflasyon Beklentileri ve Ekonomistlerin Tahminleri

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne göre, nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 3,22 artması bekleniyor. Ayrıca, ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerine göre yıllık enflasyonun yüzde 69,87’ye yükseleceği öngörülüyor. 2024 sonu enflasyon beklentisi ise nisanda yüzde 43,65 olarak belirlendi.