Ana Sayfa Dünya Birleşmiş Milletler Yetkilisinden İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Sert Tepki

Birleşmiş Milletler Yetkilisinden İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Sert Tepki

0
Birleşmiş Milletler Yetkilisinden İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarına Sert Tepki

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini: “İnsanlık Felaketi Yaşanıyor”

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Lazzarini, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze’deki saldırıların başlamasından itibaren yaşanan dehşeti hiçbir kelimenin tam olarak anlatamayacağını belirtti.

Lazzarini: “İnsan Hayatları Bir Gecede Altüst Oldu”

Lazzarini, “2 milyon insanın hayatları çoğu zaman bir gecede altüst oldu. Birçoğu en değerlisini, sevdiklerini kaybetti.” ifadelerini kullanarak saldırılarda en çok çocukların, yardım görevlilerinin, gazetecilerin ve sağlık ekiplerinin hedef alındığını vurguladı.

Kıtlık ve İnsanlık Dışı Saldırılar

İsrail’in uluslararası insani hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği benzeri görülmemiş saldırılarına dikkat çeken Lazzarini, hastaneler ve BM binalarının da hedef alındığını belirtti. “İsrail’in dayattığı kuşatmadan doğan kıtlık durumu daha da kötüleştiriyor. Sonuç olarak insan yapımı kıtlık, bebeklerin ve küçük çocukların bedenlerini yiyip bitiriyor.” uyarısında bulundu.

Sivillerin Korunması ve Yardım Erişiminin Sağlanması Çağrısı

Lazzarini, sivillerin korunması, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması ve hemen ateşkes uygulanması çağrısında bulunarak İsrail’e daha fazla yardım girişine izin verme ve UNRWA’nın çalışmalarına yönelik kısıtlamaları kaldırma çağrısında bulundu.