Ana Sayfa Gündem Aydın’da Sahte Fatura Operasyonu: 220 Milyon TL’lik Dolandırıcılık

Aydın’da Sahte Fatura Operasyonu: 220 Milyon TL’lik Dolandırıcılık

0
Aydın’da Sahte Fatura Operasyonu: 220 Milyon TL’lik Dolandırıcılık

Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sahte fatura ihbarı üzerine gerçekleştirilen çalışma sonucunda büyük bir dolandırıcılık operasyonu ortaya çıktı.

18 Şüpheli Gözaltına Alındı, 3 Kişi Aranıyor

Jandarmanın 6 aylık takibi sonucunda, online satış platformunda kurye olarak çalışanlar üzerinden akaryakıt istasyonlarından yakıt alınmış gibi gösterilerek düzenlenen sahte fatura ve fişlerin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirilerek haksız yere vergi iadesi alındığı belirlendi. Dün sabah saatlerinde Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde belirlenen 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda örgüt lideri de dahil olmak üzere 18 şüpheli gözaltına alınırken, 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

5 Milyon 600 Bin TL Değerinde Sahte Fatura Ele Geçirildi

Operasyonlar sonucunda, organize suç örgütü üyelerinin nitelikli dolandırıcılık, resmi ve özel belgede sahtecilik gibi suçlarla yaklaşık 220 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Adreslerde yapılan aramalarda ise toplam 1721 adet sahte fatura ve fiş, sahte belgelerin oluşturulmasında kullanılan ekipmanlar ele geçirildi. Bu ekipmanlar arasında sahte belgelerin yazımında kullanılan bilgisayarlar, pos rulosu, cep telefonları, not defterleri ve kaşe de bulunuyordu.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.