Ana Sayfa Dünya Avrupa’da Tatil Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Ülkeler

Avrupa’da Tatil Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Ülkeler

0
Avrupa’da Tatil Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Ülkeler

İtalya, Fransa ve İspanya Hırsızlık Riski En Yüksek Ülkeler

Daily Express’in haberine göre, İngiltere’deki bir sigorta şirketinin araştırması sonucunda Avrupa’daki en riskli tatil rotaları belirlendi. Araştırmada **hırsızlık riskinin en yoğun** olduğu ülkeler sıralandı.

İlk Sırayı İtalya Aldı

İtalya, milyonlarca turistin akın ettiği popüler bir destinasyon olmasına rağmen hırsızlık riski en yüksek ülke olarak birinci sıraya yerleşti. Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda ise sıralamada İtalya’nın hemen ardından geldi.

Türkiye 7. Sırada Yer Aldı

Türkiye, listenin yedinci sırasında bulunurken, Yunanistan, Polonya ve İrlanda da hırsızlık riskinin yüksek olduğu ülkeler arasında yer aldı.

Turistler Uyarıldı

Araştırmanın sonuçlarına göre, turistlerin özellikle popüler turistik mekanlarda, müzelerde ve anıtlarda dikkatli olmaları gerekiyor. Şirketin sözcüsü Tiffany Mealiff, “Turistik destinasyonlar ne yazık ki hırsızlık olaylarını beraberinde getirebiliyor. Turistlerin bu tür alanlarda dikkatli olmaları ve önlemler almaları önemli” açıklamasında bulundu.

Paris’teki Eyfel Kulesi çevresi, Barcelona’daki Las Ramblas caddesi ve Roma’daki Trevi Çeşmesi gibi popüler yerlerde hırsızlık olaylarına karşı turistlerin dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.