Ana Sayfa Magazin Atlı Profesör: Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz

Atlı Profesör: Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz

0
Atlı Profesör: Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz

İstanbul Üniversitesi’nden Balıkesir Üniversitesi’ne Görevlendirme

İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne 1 yıllık görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz, farklı bir çalışma tarzı benimsedi.

Atla Gezen ‘Atlı Profesör’

Prof. Dr. Gündüz, mesaiye başladığı günden bu yana kampüs içinde atla geziyor. Bu nedenle okulda ‘atlı profesör’ olarak tanınıyor. Üniversiteye 8 kilometre mesafedeki Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne de atla gidiyor.

At Sevgisini Yayma Misyonu

Prof. Dr. Can Gündüz, amacının atları ulaşım aracı olarak kullanmaktan ziyade, köylerdeki insanlara at sevgisi aşılamak olduğunu belirtiyor. Ayrıca, öğrencilerle at bakımı, beslenmesi ve sağlığı konularını işleyerek binicilik dersleri de veriyor.

Çevredeki kırsal mahallelere de atıyla ziyaretlerde bulunan Prof. Dr. Gündüz, yaşlı ve genç demeden isteyenleri de atına bindiriyor.

Çocukların ve Yaşlıların Heyecanı

Prof. Dr. Gündüz, atı gören çocukların ve yetişkinlerin büyük bir heyecana kapıldığını belirtiyor. Onların atı dokunup, sevmeleri ve binmeleri, gerçekten hoş ve heyecan verici görüntüler oluşturuyor.

Yaşlı bireylerin de atı gördüklerinde nostaljik anılarla büyük bir heyecan yaşadığına dikkat çekiyor.