Ana Sayfa Magazin Ankara’da 180 Köpeğe Bakmaktan Cezalandırılan Gökçen Yıldız’a İdari Para Cezası

Ankara’da 180 Köpeğe Bakmaktan Cezalandırılan Gökçen Yıldız’a İdari Para Cezası

0
Ankara’da 180 Köpeğe Bakmaktan Cezalandırılan Gökçen Yıldız’a İdari Para Cezası

180 Köpeğe Bakım Yapan Gökçen Yıldız’a Yüksek Cezai İşlem

Ankara’da müstakil evinde 180 köpeğe bakan Gökçen Yıldız, köpeklerin toplu şekilde havlamaları nedeniyle 1 milyon 731 bin 600 lira idari para cezasına çarptırıldı. Yıldız, 2014’ten beri başkentte çoğunluğu bakıma muhtaç köpeklerin bakımını üstleniyor.

Köpeklerin Bakımı İçin Taşındığı Ev Sürekli Denetleniyor

Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın eğitimini alarak yerel hayvanları koruma görevlisi belgesini de aldı. Daha fazla sahipsiz köpeğe yardım edebilmek adına Gölbaşı’nda kırsal bir eve taşınan Yıldız’ın bahçesi düzenli olarak bakanlık ekiplerince denetleniyor.

Ceza Yüksekliği ve İtiraz Süreci

Yıldız’a yapılan denetimde, köpeklerin komşu evlere rahatsızlık verdiği gerekçesiyle önce 865 bin 800 lira ceza uygulandı. Ancak ceza, hayvanlara bakmakla görevlendirilen kişiler için iki kat uygulama hükmü gereği 1 milyon 731 bin 600 liraya çıkarıldı. Yıldız, avukatı aracılığıyla cezaya itiraz etti.

Gökçen Yıldız, köpeklerin tamamının kısır olduğunu, çiplerinin takılı olduğunu ve kimliklerinin çıkarıldığını belirterek, cezanın yüksekliği nedeniyle evinden gitmesinin istendiğini ifade etti. Kendisinin ve ailesinin desteğiyle köpeklere baktığını, herhangi bir bağış almadığını ve gönüllü olarak bu işi yaptığını vurguladı.