Ana Sayfa Ekonomi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yaşlılara Yönelik Hizmetlerde YADES Programını Sürdürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yaşlılara Yönelik Hizmetlerde YADES Programını Sürdürüyor

0
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Yaşlılara Yönelik Hizmetlerde YADES Programını Sürdürüyor

Bakan Göktaş: Yaşlılara Sunulan Hizmetler Artırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’de yaşlı nüfusunun %10,2’ye yükseldiği bilgisini vererek, yaşlılara sunulan hizmetlerin artırılması ve çeşitlendirilmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

YADES Programıyla Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Destekleniyor

Bakan Göktaş, aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklenmesi politikasını YADES programıyla sürdürdüklerini vurgulayarak, yaşlılara yönelik hizmetlerde kurum bakımı hizmetlerinin yanı sıra koruyucu ve önleyici alternatif hizmet modellerini yaygınlaştırdıklarını ifade etti.

YADES 2024 Proje Başvuruları Başladı

Göktaş, 2016 yılında uygulanmaya başlanan YADES programı kapsamında yaşlıların ev ortamında yaşamlarını sürdürmelerinin desteklendiğini ve bu yıl için 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını açıkladı. Göktaş, bu kapsamda belediyeler tarafından hazırlanacak yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvurularının başladığını belirtti.

Proje Teklifleri 3 Haziran’a Kadar Teslim Edilecek

YADES 2024 programı için ayrılan ödeneğin valilikler aracılığıyla belediyelere kullandırılacağını söyleyen Bakan Göktaş, program kapsamında 1 yıl sürecek projelerin en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.