Ana Sayfa Dünya ABD İsrail’in Sivillere Yönelik Silah Kullanımını İncelemeye Alıyor

ABD İsrail’in Sivillere Yönelik Silah Kullanımını İncelemeye Alıyor

0
ABD İsrail’in Sivillere Yönelik Silah Kullanımını İncelemeye Alıyor

Genel Bakış

Wall Street Journal’ın ABD’li yetkililere dayandırdığı haberine göre ABD, İsrail’e sağladığı silahların sivilleri öldürmek için kullanılıp kullanılmadığını araştırmaya başladı. Soruşturma, 31 Ekim’de Cibaliye mülteci kampına yapılan ve 125’ten fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hava saldırısını da kapsıyor.

İnceleme Detayları

Haberde, ABD yetkililerinin İsrail’in bu saldırıda ABD tarafından sağlanan yaklaşık 907 kilogramlık bomba kullanmış olabileceğinden şüphelendiği belirtiliyor. Soruşturma, İsrail’in bu bombayı sivilleri hedef almak için kullanıp kullanmadığını tespit etmeyi amaçlıyor. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller da raporla ilgili bir soru üzerine bakanlığın, insan hakları ihlalleri ve sivillerin zarar gördüğü olaylarla ilgili raporları CHIRG (Sivil Zarar Olaylarına Müdahale Kılavuzu) süreci aracılığıyla incelediğini doğruladı.

Bakanlık Açıklaması

Sözcü Miller, olaylarla ilgili bilgi vermemekle birlikte, bakanlığın inceleme altında olan olayları takip ettiğini ve konuyla ilgili gerekli adımları atacağını belirtti. Bu soruşturma, ABD’nin İsrail’e sağladığı silahların kullanımını denetlemeye yönelik bir örnek olarak değerlendirilebilir ve ABD hükümetinin sivil kayıpların yaşanmasını önlemek adına sorumluluklarını yerine getirdiğini göstermektedir.