Ana Sayfa Gündem 31 Mart’ta Gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin YSK’nin Takvimi İşliyor

31 Mart’ta Gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin YSK’nin Takvimi İşliyor

0
31 Mart’ta Gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin YSK’nin Takvimi İşliyor

Seçim Propaganda ve Yasakları Başladı

Seçim propagandası ve yasakları başladı! 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de başlayan propaganda serbestliği, 31 Mart saat 23.59’a kadar devam edecek. Bu süre zarfında siyasi partiler ve bağımsız adaylar, sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler.

Propaganda Yapılması Yasak Olan Alanlar

Toplu olarak sözlü propaganda yapılması, mabetlerde, kamu hizmeti gören binalar ve ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanlar dışında yasak. Ayrıca, güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonundan doğuşuna kadar toplu sözlü propaganda yapılması da yasak.

Seçim Propagandası Yöntemleri ve İllegal Uygulamalar

Vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlar veya taşınabilir telefonlarına propaganda amaçlı mesaj göndermek yasak. Ancak siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderebilecekler.

Oy Kullanma ve Aday Bilgileri

Seçmenler, 31 Mart’ta sandık başına gidecekler. Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı 24 Mart Pazar günü tamamlanacak. Seçmenler, nerede oy kullanacaklarını YSK’nin internet sitesi veya çağrı merkezi üzerinden kontrol edebilecekler.

Seçime Katılacak Parti ve Aday Sayısı

31 Mart’taki seçimde 34 siyasi parti yer alacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması AK Parti’den başlayarak Vatan Partisi’ne kadar devam edecek.

En Fazla Aday İstanbul’da

İstanbul’da 49 adayla en yoğun rekabet yaşanacak. İstanbul’u 29 adayla Gaziantep, 28 adayla Malatya takip edecek. Ankara içinse 24 aday yarışacak.