Ana Sayfa Teknoloji 3 Bin 200 Megapiksel Gücünde Dev Kamera ile Karanlık Madde ve Enerji Araştırılacak

3 Bin 200 Megapiksel Gücünde Dev Kamera ile Karanlık Madde ve Enerji Araştırılacak

0
3 Bin 200 Megapiksel Gücünde Dev Kamera ile Karanlık Madde ve Enerji Araştırılacak

LSST Kamerası ile Karanlık Madde ve Karanlık Enerji Detaylıca İncelenecek

ABD Enerji Bakanlığı Bilim Ofisi tarafından tasarlanan 3 bin 200 megapiksel Miras Uzay ve Zaman Araştırması (LSST) Kamerası, karanlık madde ve karanlık enerjinin araştırılmasında kullanılacak.

En Büyük ve Güçlü Astronomi Kamerası Özellikleri

Chili’deki Vera C. Rubin Gözlemevi’ne yerleştirilecek LSST Kamerası, 3 ton ağırlığında ve 3 bin 200 megapiksel çözünürlüğünde. Kamera, astronomi için tasarlanmış en büyük ve en güçlü kamera olma özelliğine sahip.

Karanlık Madde ve Enerji Araştırmalarında Dev Adım

LSST Kamerası, yakın kızılötesi, ultraviyole ve görünür ışık gibi farklı ışık türlerini analiz etmek için 6 özel filtreyle donatılmış. Bu dev kamera, gece gökyüzünde dolunayın 7 kat büyüklüğünde bir alanı fotoğraflayabilir ve yaklaşık 24 kilometre uzaktan bir golf topunu ayırt edebilir.

Evrende En Büyük Fotoğraf Veri Kataloğunu Oluşturacak

ABD Enerji Bakanlığı ve Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi (SLAC) Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı’ndaki bilim insanları tarafından tasarlanan kamera, milyarlarca galaksi ve gök cismini görüntüleyerek evrene ait en büyük fotoğraf veri kataloğunu oluşturmak için kullanılacak.

Bilim insanlarına göre, karanlık madde ve karanlık enerji, evrenin kütle ve enerjisinin yaklaşık yüzde 95’ini oluşturuyor ve evrenin genişlemesini hızlandıran bir güç olarak görülüyor. Bu yeni gelişme, evrenimizin en büyük sırlarından birine ışık tutmaya aday.