Ana Sayfa Gündem ŞEHİT ÜLKÜ DEVLERİMİZ

ŞEHİT ÜLKÜ DEVLERİMİZ

0
ŞEHİT ÜLKÜ DEVLERİMİZ

OCAK AYINDA ŞEHİT OLAN ÜLKÜ DEVLERİMİZ

وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ يُقْتَلُ فِي سَبيلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْيَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ
Ve lâ tekûlû li men yuktelu fî sebîlillâhi emvât(emvâtun), bel ahyâun ve lâkin lâ teş’urûn(teş’urûne).
Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız.
Bismillah..
UNUTMAK İHANETTİR
UNUTMAK TÜKENMEKTİR
OCAK AYINDA ŞEHİT OLAN ÜLKÜ DEVLERİMİZ
ONLAR TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE İNANMIŞ BİR AVUÇ İDİLER.ONLAR BİZİM ŞEHİTLERİMİZ
DERT SOFRASINDA BAL YEDİLER
BAŞ VERDİLER BAŞ EĞMEDİLER
KIYAMETE KADAR SEVDALARI SEVDAMIZ
KAVGALARI KAVGAMIZ OLACAK
Onlar Hayatlarının Baharlarında İkbal Peşinde Koşmayıp,Ülkelerinin Bölünmemesi İçin Can verdiler.
Onlar Örnek Alacağımız Can Ülküdaşlarımız ! Ahde Vefa Bize Onlardan kalan Miras.Peygamberimize Komşu Oldular.
Bugün Onları Rahmet ve Minnetle Yad ediyor,şükranla Anıyoruz
VE BİNLERCE ÜLKÜCÜ ŞEHİDİMİZİ UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ!!!
RUHLARI ŞAD MEKANLARI CENNET OLSUN
ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN..
BİZ ŞEHİT OĞLU ŞEHİDİZ BİR DUA YETER..
KABRİMİZİ BİLMEYENLER,BİZLERİ BİLMEZLER..
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN EL FATİHA….Amin

1-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET KERSE
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 31 OCAK 1983
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: GAZİANTEP
DOĞDUĞU YER: GAZİANTEP-OĞUZELİ İLÇESİ HACAR(YEŞİLDERE) KÖYÜ
Gaziantep Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Şubat 1980’de Kilis’te gözaltına alındı. Bir ay boyunca işkence yapıldı. 12 Eylül 1980 darbesinin mahkemeleri,         aleyhinde ifade vermeyen tanıkların da tutuklandığı bir süreçte, mahkeme ön yargı ile 8 Temmuz 1981 yılında ona idam cezası verdi. 31.01.1983 sabah saat 04,00 sıralarında Gaziantep cezaevinde idam edilerek şehit edildi.

2-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HİKMET CEBECİ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 31 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
Evli ve iki çocuk babasıydı. Gaziosmanpaşa Yıldırım mahallesinde kendine ait terzi dükkanı vardı. MHP Gaziosmanpaşa teşkilatına üyeydi. Daha önceden dükkanı   bombalanmış, tehdit edilmişti.
OLAY GÜNÜ:
Dükkanda çalışıyordu, dükkanı 3 komünist militan silahla taradı. Ekmek teknesinde şehit oldu.

3-ÜLKÜCÜ ŞEHİT KEREM SARI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 31 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ÇORUM
DOĞDUĞU YER: ÇORUM
18 yaşındaydı. Çorum Ulukavak mahallesinde ailece ikamet ediyordu. Lise öğrencisiydi. Boş zamanlarında ise babasının otelinde çalışıyordu. Çorum Ülkücü gençlik Derneği lise teşkilatında görevliydi.
OLAY GÜNÜ:
28 Ocak günü yanında bir ülküdaşıyla birlikte Albayrak ilkokulunun önünde geçerken, bir grup komünist militan silahla saldırdı. Ağır yaralanan Kerem’i Çorum Devlet hastanesine kaldırdı ülküdaşları. 3 gün komada kaldı. Bütün çabalara rağmen 31 Ocak 1979 günü şehit oldu.

4-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞÜKRÜ ÖZTÜRK
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ŞANLIURFA
DOĞDUĞU YER: ŞANLIURFA-SURUÇ İLÇESİ
1960 doğumluydu. İlk ve orta okulu Suruç’ta okudu. Liseyi bir süre Gaziantep’te okudu. Sonra Suruç’a döndü. Bozkurt Kitabevi ismiyle bir kitapçı dükkanı açtı. Kitapevi defalarca saldırıya uğradı.
OLAY GÜNÜ:
O gece düğün vardı mahallede. Şükrü evinde oturuyordu. 8 kişilik bir grup Şükrü’yü evden çağırdılar. Sokak ortasında demir sopalarla acımasızca dövdüler. Bayılmıştı Şükrü. Bununla da yetinmediler. İçlerinden biri silahını çıkardı, Şükrü’nün ayaklarına, göğsüne, başına ateş etti. Kurşunların girdiği yerden kanlar akmaya başladı. Şükrü’yü sokakta o halde bırakıp gittiler.

5-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET KIYAK
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ESKİŞEHİR
DOĞDUĞU YER: ESKİŞEHİR
Evli ve 5 yaşında Kürşat isimli bir oğlu vardı. Eskişehir Beylikova Ülkü Ocağından itibaren Ülkücü hareketin içindeydi. Ülkücü işçiler Derneği kurucuları arasında yer aldı.
OLAY GÜNÜ:
Akşamüzeri dernekten çıktı biraz yürüdükten sonra yol üzerindeki parkta oturup dinlenmek istedi. Aynı parkta içki içen Marksist-komünistlerde vardı. Mehmet’i tanımışlardı. Mehmet’e sözlü, küfürlü, hakaretli sataşmaya başladılar. Kutsal bildiğimiz bütün değerlere küfür ediyorlardı. Allah’a, dine… daha da ileri gittiler. Dayanamadı bu kadar küfüre Mehmet. Onlara hak ettikleri cevabı verdi. Onlar 10 kişilik bir gruptu. Hepsiyle baş edebilmek mümkün değildi. Katiller ellerindeki şişeleri kırarak Mehmet’e saldırdılar. Mehmet’in sadece yumrukları vardı. Kırık şişeleri Mehmet’in vücuduna saplayıp çıkardılar. Etrafta yüzlerce kişi vardı. Hissiz ve duygusuz bakışların altında cinayetlerini işlediler kızıl köpekler. Ve kaçıp gittiler. Mehmet olay yerinde şehit oldu.

6-ÜLKÜCÜ ŞEHİT SAİT ACAR
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İZMİR
DOĞDUĞU YER: ERZURUM
1957 doğumluydu. İmkansızlıklar yüzünden Erzurum’dan İzmir’e iş bulma amacıyla göç etmişti. İzmir TARİŞ’te iş bulmuş orada çalışıyordu. MİSK’e üye olmuştu. TARİŞ’te DİSK’in azgın militanları terör estiriyordu.
OLAY GÜNÜ:
TARİŞ’te DİSK’in baskıları hat safhadaydı. DİSK’li olmayanlara hayat hakkı tanımıyorlardı. Barış-demokrasi-insan hakları yalan pilavın katıklarıydı. Sait fabrikada çalışırken DİSK militanları onu bıçak zoruyla fabrika dışına çıkardılar. Sonra da kurşunlayarak şehit ettiler. Kız kardeşinin kocası Kamil Suncak’ı da şehit etmişlerdi. Cenazesi Erzurum’a götürülerek, eniştesinin yanına defin edildi.

6-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ KELEŞ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 30 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON
DOĞDUĞU YER: TRABZON-DÜZKÖYÜ NAHİYESİ
Düzköyü ÜLKÜ-KÖY Derneği kurucularındandı.
OLAY GÜNÜ:
Gece vaktiydi, ona sinsice yaklaştılar. Ve kahpe yüreklerindeki korkuları boşaltırcasına çeşitli yerlerinden bıçakladılar. Ali yaralanmış, fakat düşmemişti. Duvarlara yaslanarak yürümek istemişti. Aşırı kan kaybediyordu. Olayı görenler ise korkularından dışarı çıkmamıştı. Ali ölüme terkediliyordu. Bıçaklayanlar kadar olayı görüp de müdahale etmeyenlerde en az onlar kadar suçluydu. Ali kan kaybından şehit oldu.

7-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER UĞRAŞ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: SİVAS
26 yaşındaydı. İstanbul Kumkapı-Nişanca semtinde oturuyordu. Mabeyinci sokakta hem oturduğu ev hem de bakkal dükkanı vardı. MHP’nin üyesiydi.
OLAY GÜNÜ:
Gece saat 24,00 sıralarında polis kimliğiyle evine zorla giren komünist militanlar, el ve ayaklarını bağlamış, çeşitli işkenceler yaptılar. Üzerinde sigara söndürdüler. Çeşitli işkenceler yapmış olmalarına rağmen hızlarını alamamış, başına ve göğsüne kurşun sıktılar.

8-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MAHİR BOZKURT
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
23 yaşındaydı. Ankara Akdere semti Kırmızıtepe mahallesinde ikamet ediyordu. İşçi olarak çalışıyordu. Daha öncede tehdit edilmiş ve saldırıya uğramıştı. Ülkü      Ocakları Derneği Abidinpaşa şubesine üyeydi.
OLAY GÜNÜ:
Ulus’ta bulunan Köy İşleri Bakanlığının önünde, komünist militanların silahlı saldırısına uğradı. Aldığı kurşun yaralarından dolayı olay yerinde şehit oldu..

9-ÜLKÜCÜ ŞEHİT NEVRUZ KOÇ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 29 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KARS
DOĞDUĞU YER: KARS
17 yaşındaydı. Kars Ticaret lisesinde okuyordu. Babasının bakkal dükkanı vardı. Boş zamanlarında babasına yardım ediyordu.
OLAY GÜNÜ:
5 arkadaşıyla birlikte bakkalda oturuyordu. Akşamüzeriydi, ortalık kararmıştı. Komünist militanlar dükkanı taradılar. Arkadaşları ağır yaralanmış, Nevruz’da şehit olmuştu.

10-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA TONYALI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 28 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ARTVİN
DOĞDUĞU YER: ARTVİN-BORÇKA İLÇESİ
20 yaşındaydı. Borçka Lisesinden mezun olmuş, Atatürk Üniversitesi Edebiyat fakültesini kazanmıştı. Fakir bir ailenin çocuğuydu. Üniversitede okurken gazete kağıtlarından kesekağıdı(zamanın poşeti) yapıyordu. Tatil zamanlarında ailesinin yanına gidiyor onlara yardım ediyordu. Erzurum’da çevresince çok sevilen biriydi.
OLAY GÜNÜ:
Okulu tatil olmuş, Borçka’ya gitmişti. Tatildeyken ağabeyisiyle birlikte bir otomobille eve giderken, komünist militanlar arabayı taradılar. Mustafa bu kurşunlanmanın neticesinde şehit oldu.

11-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET EVCİMEN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 28 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
Bakırköy yeni Mahallede oturuyordu. Liseli yıllarından bu yana ülkücü mücadele içinde yer almıştı. Serbest işlerde, özel kuruluşlarda çalıştı. Bakırköy Ülkü Ocakları Derneği üyesiydi. İsmi Dev-Genç’in hazırlamış olduğu öldürülecekler arasındaydı. Yetkili makamlara defalarca başvurduysa da sonuç alamadı. O dönemler POL-DER’li polisler ve Marksist komünist örgütler birlikte eylemler düzenliyordu.
OLAY GÜNÜ:
Olaydan bir hafta önce komünist bir grupla göğüs göğüse kavga olmuştu. Komünistlerden biri yaralandı. Ahmet’i bu yaralanmanın sorumlusu olarak gördüler. Ve onu POL-DER’li polisler aramaya başladı. Bakırköy Çamlık semtinde bulunan Sultan Oteli önünde POL-DER’li polislerce sıkıştırıldı Ahmet. O dönemi yaşayanlar bilir, POL-DER’li polislere teslim olmak meçhule yol almaktı. Ahmet teslim olmak istemedi. POL-DER’li POLİSLER 20 den fazla kurşun sıkarak şehit ettiler Ahmet’i.

12-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUHARREM SÜBUTAY
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 28 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ÇANAKKALE-GELİBOLU
DOĞDUĞU YER: ÇANAKKALE-GELİBOLU
16 yaşındaydı. Çiftçilikle uğraşan ailenin tek çocuğuydu. Ortaokul ’da okuyordu. Ülkücü hareket içinde yer almış ve bu şerefli davanın neferi olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
Bir yakınını ziyaretten dönüyordu. CHP yönetim kurulu üyesi olan bir şahsın yeğeni Muharrem’in yolunu kesti. Ona küfürler ve hakaretler yağdırdı. Muharrem karşı koyunca, saldırgan eve girip evden av silahını aldı. Yakın mesafeden Muharrem’e ateş açtı. Muharrem aldığı bu kurşun yaralarından dolayı şehit oldu.

13-ÜLKÜCÜ ŞEHİT OSMAN UĞUR ÖZAYDIN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 27-28 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: UŞAK
DOĞDUĞU YER: UŞAK
29 yaşındaydı. Uşak Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Uşak’ta Genç Ülkücüler Teşkilat ve Ülkü Ocakları Derneği Kurucularındandı. Çeşitli dönemlerde de başkanlık yaptı. Daha öncede saldırıya uğramıştı defalarca. Babasının Camcı dükkanı vardı, orada da çalışıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Camcı dükkanlarını kapatmış babasıyla birlikte eve gidiyorlardı. Kızıl katiller pusu kurmuştu. Babasının yanında şehit ettiler Osman Uğur Özaydın’ı.

14-ÜLKÜCÜ ŞEHİT OKTAY ÇETİNKAYA
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 27 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER:
Ankara Topraklık Semtinde Zafertepe Mahallesinde oturuyordu. İncesu Akşam Lisesi öğrencisiydi. 18 yaşındaydı.
OLAY GÜNÜ:
Ülkü Ocakları Derneğinden ülküdaşlarıyla birlikte çıktı, eve gitmek için onlardan ayrıldı. Ülküdaşlarından 50 metre uzaklaşmıştı ki 6 komünist militanın saldırısına uğradı. Katiller önce demir sopalarla vurdular, Oktay bağırınca katiller silahlarını ateşlediler. Oktay’a ülküdaşları yetişti can vermeden… Kelime şehadet getirerek şehitler kervanına katıldı.

15-ÜLKÜCÜ ŞEHİT RECEP ALTAY KIZILTAŞ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
20 yaşındaydı. Ticaret lisesi mezunuydu. İstanbul Çeliktepe-Sanayi mahallesinde oturuyordu. İzocam Fabrikasında muhasebeci olarak çalışıyordu. Daha öncede saldırıya uğramıştı.
OLAY GÜNÜ:
İşten eve dönerken, daha önceden pusu kurmuş olan komünist militanların açtığı çapraz ateşinden dolayı şehit oldu.

16-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYATİ DAĞARSLAN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: ARTVİN
23 YAŞINDAYDI. İstanbul Gültepe semtinde oturuyordu. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Aynı zamanda bir fabrikada işçi olarak çalışıyordu. Gültepe’deki Ülkü Ocakları Derneğinde aktif görev almıştı. Çevresince seviliyordu.
OLAY GÜNÜ:
Akşam üzeri saat 17,00 civarıydı. İki arkadaşıyla birlikte Fener yolu Tren İstasyonundan, Atatürk Eğitim Enstitüsünün öğrenci yurduna gidiyorlardı. Mazhar Osman sokağına geldiklerinde, Renault marka bir otomobilin içinden üzerlerine ateş açıldı. Yanındaki ülküdaşımız Bülent Uğurlu ile birlikte ağır yaralandılar. Hayati Dağarslan’a 13 kurşun isabet etmişti. Her ikisi de ağır yaralı olarak SSK Göztepe hastanesine kaldırıldı. Bütün çabalara rağmen Hayati kurtarılamadı. Şehitler kervanına katıldı.

17-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN TUNCER
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 26 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: MALATYA
Küçükçekmece’de oturuyordu. Evli ve iki çocuk babasıydı. Seyyar satıcılık yapıyordu. El arabasına, sabah erkenden halden aldığı sebze veya meyveyi koyar satışa çıkardı. Suçu ülkücü olmaktı.
OLAY GÜNÜ:
Akşamüzeri saat 20,30 civarıydı. O günkü satışını tamamlamış evine dönmüştü. Arabasındakileri boşaltıyordu. Sözde emekçiden yana olan ve kapitalistlere karşı olduklarını söyleyenler, hedeflerine işçi, yoksul, alın teriyle ekmeğini kazananları koymuştu. Yanına iki komünist militan yaklaştı. Kazandığı ne varsa onu istediler. Cebindekini vereceksin dediler. Hasan çoluk-çocuğunun rızkını vermemek için direndi. İki katil silahlarını ateşlediler, Hasan’ı 4 yerinden vurdular. Ülküdaşımız orada şehit oldu.

18-ÜLKÜCÜ ŞEHİT RAMAZAN BAHAR
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 25 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: MALATYA
DOĞDUĞU YER: MALATYA-DİLEK KASABASI
Lisede okuyordu. Malatya Dilek Kasabasında ülkücü teşkilatlanma için oldukça gayretliydi.
OLAY GÜNÜ:
Ülküdaşlarıyla Okuldan çıktılar otobüs durağına gittiler. Arkadaşlarıyla durakta ayrıldılar. Hava karanlıktı. Bunu fırsat bilen komünist militanlar ülküdaşımıza yaylım ateş açtılar. O gencecik Bozkurt bedenine 16 kurşun isabet etti. Aldığı kurşun yaralarından dolayı olay yerinde şehit oldu.

19-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖZCAN KARABULUT
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 25 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İZMİR
DOĞDUĞU YER: KONYA
1953 doğumluydu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da okudu. İzmir İ.T.B.F’yi kazandı. Buradan başarıyla mezun oldu. Evli ve bir çocuk babasıydı. İzmir Ülkücü işler Derneği ikinci başkanlığı yaptı. Daha sonra İzmir Karabağlar Ülkü Ocakları Derneği başkanı oldu.
OLAY GÜNÜ:
Karabağlar Mahallesinde oturuyordu. Evinden çıktı Ülkü Ocaklarına gidiyordu. Yolda komünist militanlar pusu kurmuştu. Silahlarıyla ateş açtılar. Karaciğerinden vuruldu. Ağır yaralanmıştı. Olay yerinde şehit oldu.

20-ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMET BODUR
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: ÇORUM
Mamak’ta yaşıyordu. Evli ve 6 çocuğu vardı. Milliyetçi ve ülkücü olmanın şerefini yaşıyordu. Çocuklarına da öyle örnek olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
Evine gidiyordu, yolunu 3 komünist militan kesti. Kimlik sordular. Ne için kimlik sorduklarını sordu katillere. Katillerden bir arkasındaydı. Yerden aldığı bir taşla ülküdaşımızın sırtına vurdu. Önce sendeledi İsmet ağabeyimiz. Sonra onlarla mücadele etmeye başladı. Yumruğu yiyen komünist militan yere yuvarlandı. Korkaklar sayıları ondan fazlaydı ama yine silaha sarıldılar. Aralarından biri silahını ateşledi. Peş peşe silah sesleri duyuldu. 8 kurşun isabet etmişti ülküdaşımızın temiz gövdesine. Orada şehit oldu. Cenazesi Çorum’da toprağa verildi.

21-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET GÜZEL
(Bir aileden üç şehit kardeş biri)
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADIYAMAN
DOĞDUĞU YER: ADIYAMAN-DOYRANKÖYÜ-KIZILCAHÖYÜK MEZRASI
1932 doğumluydu. 4 kardeştiler. İlk ve ortaokulu Adıyaman’da okudu. Kızılcahöyük’te yaşıyordu. 8 çocuğu vardı. Dini bilgisi iyi olduğu için Sünni köylerde çocuklara Kur’an dersi veriyordu. Aynı zamanda çiftçilikle uğraşıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Doyran köyünde öğretmenlik yapan kardeşi Hüseyin’in hanımı hastaydı. Onu ziyarete gittiler Kardeşi Ali Güzel’le birlikte. Kardeşlerinin hanımı Doyran sağlık ocağında çalıştığı için sağlık ocağının lojmanında kalıyorlardı. O akşam üç kardeş lojmanda sohbete dalmıştı. 19,15 sıraları kapı çalındı. Kapıyı açmaya oradaki kardeşlerin en küçüğü Hüseyin açmaya gitti. Kapıyı açar açmaz bölücü komünist terör örgütü militanları silahlarını evdekilere yönelttiler ve onları etkisiz hale getirdikten sonra çocukların ve evin hanımının yanında 3 kardeşi de kurşunlayarak şehit ettiler.

22-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN GÜZEL
(Bir aileden üç şehit kardeş)
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADIYAMAN
DOĞDUĞU YER: ADIYAMAN-DOYRANKÖYÜ-KIZILCAHÖYÜK MEZRASI
1950 doğumluydu. 4 kardeştiler. İlk ve ortaokulu ve liseyi Adıyaman’da okudu. Öğretmen Lisesini Şanlıurfa’da okudu. Öğretmen oldu. İlk öğretmenliği Adıyaman merkez köylerinden Kılafhöyük köyünde yaptı. Sonra Doyran Köyüne geçti. Burada ebe hanımla evlendi ve Bilge adında bir kız çocuğu oldu. Adıyaman ülkü Ocaklarında yöneticilikte yaptı. Yönetici olduğu sırada da saldırıya uğramıştı.
OLAY GÜNÜ:
Hüseyin’in eşi hasta olduğu için ağabeyileri Ali güzel ve Mehmet Güzel ziyarete gelmişti. Hüseyin’in hanımı Doyran sağlık ocağında çalıştığı için sağlık ocağının lojmanında kalıyorlardı. O akşam üç kardeş lojmanda sohbete dalmıştı. 19,15 sıraları kapı çalındı. Kapıyı açmaya oradaki kardeşlerin en küçüğü Hüseyin açmaya gitti. Kapıyı açar açmaz bölücü komünist terör örgütü militanları silahlarını evdekilere yönelttiler ve onları etkisiz hale getirdikten sonra çocukların ve evin hanımının yanında 3 kardeşi de kurşunlayarak şehit ettiler.

23-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ GÜZEL
(Bir aileden üç şehit kardeş)
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADIYAMAN
DOĞDUĞU YER: ADIYAMAN-DOYRANKÖYÜ-KIZILCAHÖYÜK MEZRASI
1945 doğumluydu. 4 kardeştiler. İlk ve ortaokulu Adıyaman’da okudu. Evlendi sonra askere gitti. Asker dönüşü Köy Hizmetlerinde işe girdi. İlk hanımından çocuğu olmadığı için ikinci evliğini yaptı. 2 çocuğu vardı, birini de bekliyorlardı.
OLAY GÜNÜ:
20 günlük izin almış, Doyran köyünde öğretmenlik yapan kardeşi Hüseyin’in yanına gitmişti. Yanlarında ağabeyiler Mehmet Güzel’de vardı. Kardeşlerinin hanımı Doyran sağlık ocağında çalıştığı için sağlık ocağının lojmanında kalıyorlardı. O akşam üç kardeş lojmanda sohbete dalmıştı. 19,15 sıraları kapı çalındı. Kapıyı açmaya oradaki kardeşlerin en küçüğü Hüseyin açmaya gitti. Kapıyı açar açmaz bölücü komünist terör örgütü militanları silahlarını evdekilere yönelttiler ve onları etkisiz hale getirdikten sonra çocukların ve evin hanımının yanında 3 kardeşi de kurşunlayarak şehit ettiler.

24-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET ÇETİN ÇAVDAR
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
İstanbul-Kumkapı Tepeüstü mahallesinde ikamet ediyordu. Bir tekstil firmasında çalışıyordu. İşten arta kalan zamanlarda da teşkilata gidip orada çalışmalara katılıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Sabah erkenden evinden çıktı işine gidecekti. 3 komünist militan ona pusu kurmuşlardı. Tren istasyonun yakınına geldiğinde ona yaylım ateş açtılar. Onu şehit ettiler. Şehidimizin vücuduna tam 29 mermi isabet etmişti.

25-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN AKDAĞ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: SİNOP
DOĞDUĞU YER: SİNOP
Özel bir iş yerinde ustabaşı olarak çalışıyordu. Sinop’ta ülkücülerin sayısının az olduğu dönemlerde o ülkücülüğü seçmişti. Bir avuç ülkücü Sinop’ta zorluklar altında mücadele veriyordu.
OLAY GÜNÜ:
Bugünkü Askerlik şubesinin bir alt sokağında 10 kişilik komünist bir grup, ülküdaşımıza saldırdı. Onu acımasızca şehit ettiler..

26-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAVUZ ÇALIŞKAN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 24 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: HATAY-İSKENDERUN
DOĞDUĞU YER: HATAY-İSKENDERUN-BELEN
18 yaşındaydı. Ailece Belen’de ikamet ediyordu. Kendisi İskenderun Ticaret Lisesinde okuyordu. Lisede Komünist öğrenciler ağırlıktaydı.
OLAY GÜNÜ:
Erken gelmişti o gün okula… Birinci sınıftaki ülküdaşlarıyla konuşmak istemişti. Yalnız olduğunu gören komünist öğrencilere fırsat doğmuştu. 50-60 kişilik bir grup olan gözü dönmüş komünistler, taşlı, bıçaklı saldırıya geçtiler. Olayı duyan ülküdaşları yardımına koştu. Okul bahçesi kavga meydanı olmuştu. Yavuz aldığı bıçak, sopa ve taş darbelerinden dolayı şehit oldu. 9 ülküdaşımızda yaralandı.

27-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ SÜNNETÇİ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 23 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: GÜMÜŞHANE
MHP Şişli İlçe teşkilatında yönetimde görevliydi. Evli ve 2 çocuğu vardı. Ekmeğini özel bir kuruluşta mühendislik yaparak kazanıyordu. Ülkücü teknik Elamanlar Derneğinin de kurucularındandı.
OLAY GÜNÜ:
Çalıştı fabrikanın yakınlarında komünist militanlar pusu kurmuştu. Militanlar 3 kişiydi. İşten yeni çıkan Ali Sünnetçi’ye kurşunlar yağdırdılar. Ali Sünnetçi Şehitler kervanına katıldı.

28-ÜLKÜCÜ ŞEHİT BEKİR SOYİPEK
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 23 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞUM YERİ: ANKARA-ÇELEBİ BUCAĞI
1928 doğumluydu. Ankara merkez de ikamet ediyordu. Ailece ülkücü ve MHP’liydi.
OLAY GÜNÜ:
Gece saat sabaha yakındı, 04,30 sıralarıydı. Yanında oğlu Nuh’ta vardı. Sabahın bu erken vaktinde işe gidiyorlardı. Komünist militanlar önceden pusu kurmuşlardı. Evinden daha 30 metre uzaklaşmıştı ki pusu kuran hainlerin kurşunlarına hedef oldu. Oğlu ağır yaralanmış, kendisi şehit olmuştu.

29-ÜLKÜCÜ ŞEHİT KADİR İLKİN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 23 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞUM YERİ: KIRŞEHİR
19 yaşındaydı. Ailenin tek çocuğuydu. Ailece Ankara’nın Akdere-Karşıyaka mahallesinde oturuyorlardı.
OLAY GÜNÜ:
İkamet ettiği mahallede ülküdaşıyla birlikte geziniyordu. Komünist militan bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Kadir orada şehit oldu. Cenazesi, Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

30-ÜLKÜCÜ ŞEHİT NECMİ BİLGİN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 21 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AFYON
DOĞUM YERİ: AFYON-NUH KASABASI
1961 doğumluydu. Ailenin tek çocuğuydu. Afyon Sahipata mahallesinde oturuyorlardı. Endüstri Meslek Lisesinden yeni mezun olmuştu. 19 yaşındaydı. Abdestinde-namazındaydı. Judo hocalığı yapıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Afyon Jandarma Karakolunun önünde komünist militanlar pusu kurmuştu. Alçakça silahlarını ateşlediler. Necmi aldığı kurşun yaralarından dolayı şehit oldu. Cenazesi Nuh kasabasında toprağa verildi.

31-ÜLKÜCÜ ŞEHİT GÜRSEL KABADAYI
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 21 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
Kitap ve kırtasiye dükkanı vardı. Evli ve 3 çocuk babasıydı. Daha önce Adalet Partisine mensuptu. Milliyetçi hareketin mücadelesini görmüş ve yerinin Adalet Partisinde değil, MHP’de olması gerektiğine karar vermiş ve MHP’ye katılmıştı. Zaten özünde Milliyetçilik vardı. Milliyetçilikte ancak MHP’de olurdu.
OLAY GÜNÜ:
Dükkanındaydı, iki komünist militan dükkanına geldi. Ellerinde komünist dergi vardı. Onu satmak istediler. Dergiyi almayacağını söyleyerek dükkanından kovdu militanları. Komünist militanlar, Gürsel Kabadayı’nın akşam dükkanını kapatacağı zamana yakın pusuya yattılar. Ülküdaşımız dükkanını kapattı, evine gidecekken kahpe pusuyu kuranların kurşunlarına hedef oldu. Olay yerinde şehit oldu.

32-ÜLKÜCÜ ŞEHİT CEMAL ADALMIŞ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 21 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
Ayvansaray’da ikamet ediyordu. Ekmeğini reklamcılıktan kazanıyordu. Evli ve çocuk sahibiydi. MHP’nin üyesiydi. Sabah erken işe gider, geç vakte kadar çalışırdı. Abdestinde namazında biriydi.
OLAY GÜNÜ:
Sabah namazını kılmış, eşine Allahaısmarladık etmiş ve evden çıkmıştı. İşe gitmek için arabasına yöneldi. Arabası evde biraz uzağa park edilmişti. Arabasının kapısını açtı binemeden silah sesleri duyuldu. Cemal eşine bağırdı: “Hanım eve gir.” Diye… İlk kurşunlar Cemal’e isabet etmemişti. Hanımı girmemişti eve… peş peşe kurşunlar geldi. Cemal kanlar içinde, eşinin gözleri önünde vurulmuştu. Eşi koştu, kucakladı… Çevreden yardım istedi, heyhat! Kimse yardım etmiyordu. Ülküdaşları yetişti, onu hastaneye götürürlerken, yolda şehit oldu.

33-ÜLKÜCÜ ŞEHİT METİN DEMİRTAŞ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 21 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
Kadıköy’de ikamet ediyordu. Ülkücü Gençlik Derneği Kadıköy şubesinin üyesiydi. Radyo tamirciliği yapıyordu. 1977 yılında da 2 kez saldırıya uğramıştı. O saldırıdan yaralı kurtulmuştu. Ailesi onu askere göndermiş, bir an evvel evlendirmek istemişti. O evlenmeyi kabul etmedi. Şehit olacağını biliyordu.
OLAY GÜNÜ:
Kadıköy’de minibüse bineceği sırada iki komünist militan ateş açtı. Metin orada şehit oldu.

34-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HAYDAR CERİT
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 21 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: MALATYA
DOĞUM YERİ: MALATYA
25 yaşındaydı. Okulunu bitirmiş, özel bir kuruluşta stajını yapıyordu. Malatya Ülkü Ocakları Derneğinin üyesiydi.
OLAY GÜNÜ:
Akşam saat 20,00 sıralarıydı. Ailece gezmeden dönüyorlardı. Abisinin hanımı Yengesi de yanındaydı. Çarşıdaydılar, bir sigara almak istedi Haydar. Yengesi dışında hepsi eve doğru gittiler. Yengesi onu bekledi. Tam o sırada 3 kişi belirdi ve silahlarını ateşlediler. Haydar vurulmuştu. Hastaneye kaldırıldı, kuşun iki sefer ameliyat olmasına rağmen çıkarılamadı. Pazar sabahı 7,00 sıralarında şehit oldu.

35-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MEHMET ARZUM
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 19 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: HATAY
DOĞUM YERİ: HATAY-DÖRTYOL
16 yaşındaydı. Çiftçi bir ailenin çocuğuydu. Köyde ailesi ikamet ediyordu. O Dörtyol’da okuyordu. Dörtyol Ülkücü Gençlik Derneğine üyeydi.
OLAY GÜNÜ:
Okuldaydı, öğlen arasıydı. Dörtyol dışından gelmiş olan komünist militanlar üzerine ateş açtılar. Mehmet Arzum vuruldu. Ağır yaralanmıştı. hastaneye kaldırıldı, iki gün ancak yaşayabildi. Bütün çabalara rağmen şehit oldu.

36-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞAHİN BUYRUKBİLEN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 19 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA
DOĞUM YERİ: KONYA
1958 doğumluydu. Maddi imkansızlıktan dolayı bir ara okula ara vermişti. Konya Ticaret Lisesi 2 ci sınıf öğrencisiydi. Ülkücü gençliğin içinde yer almaktan şeref duymuştu. Ağırbaşlı, ahlaklı biriydi. Çevresince çok seviliyordu.
OLAY GÜNÜ:
Okuldan ülküdaşlarıyla birlikte çıktı. Onlarla tokalaşıp, tam ayrılacakken 3
Komünist militanın silahlı saldırısına uğradı. Şehit olurken, şehit olmanın tadı ve mutluluğu vardı yüzünde… Ülküdaşlarına: “gardaşlar kusura bakmayın sırayı bozdum, beni affedin, bu akşam bizde olacaktık. Sakın arkamdan ağlamayın, yokluğumu anama-babama hissettirmeyin, yine bizim eve gidin… “diyordu. O da Ülkücü şehitler kervanına katıldı.

37-ÜLKÜCÜ ŞEHİT METİN YILMAZ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 19 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: TOKAT
Çiftçi bir ailenin oğluydu. Ailesine katkıda bulunabilmek için İstanbul’a gelmişti. MHP Kağıthane ve Gültepe Sanayi bölgesinde görev aldı. Özel bir kuruluşta çalışıyordu. Evli ve iki çocuğu vardı.
OLAY GÜNÜ:
Akşamüzeri evine gidiyordu, Hacel Durağında onu bekleyen 3 komünist militan, Anadolu’nun bu yağız delikanlısını, Bozkurt’unu pusuya düşürdüler. Silahlarını acımasızca ateşlediler. Metin Yılmaz aldığı kurşun yaralarından dolayı şehitler kervanına katıldı.

38-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUNUS UZUN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1988
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: AYDIN
DOĞUM YERİ: ADANA-KARAİSALI, KAŞOBA KÖYÜ
29 yaşındaydı. Adana’nın ülkücü efsane ismiydi. CHP iktidarı döneminde POL-DER’li polislerin ve komünist örgütlerin silahlı saldırıları artmış her gün ülkücüler şehit edilmekte ve bu kanun tanımayan POL-DER’li polisler aynı zaman çeşitli düzmece deliller ve tertiplerle ülkücüleri içeri almaktaydılar. İşkenceni her türlüsünü vahşice uygulayarak ülkücü gençlere çeşitli suçlar yüklenmekteydi. Yunus Uzun’a da; bu POL-DER’li polisler tarafından suçlanmış, işlemediği-yapmadığı suçlar üzerine yıkılmıştı. Mahkum ettirilmiş ve cezaevinden cezaevine sürgün edilmesi sağlanmıştı.
OLAY GÜNÜ:
En son sürgün edildiği cezaevinde Ülküdaşımız banyoya girdiğinde elektrikler kesilmişti. Komünist mahkumlar, ucu açık elektrik kablosunu banyoya bırakmışlardı. Yunus Uzun karanlıkta kalmıştı. Bu kahpece tuzaktan haberi yoktu. Şarteli daha sonra açan komünist mahkumlar ıslaklığında etkisiyle Yunus Uzun’un elektriğe kapılarak şehit olmasına sebep oldular.

39-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ OSMAN ŞAHİN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TOKAT-TURHAL
DOĞUM YERİ: TOKAT-TURHAL İLÇESİ
Evli ve 3 çocuk babasıydı. Memleketimizde oynanan oyunların duruğa çıktı dönemdi. Bir takım fitne kazanları kaynatılıyor, kardeşin kardeşe saldırması planlanıyordu. Ülkücüler bu oyunun farkındaydı. Alevi-Sünni çatışması iç ve dış mihraklarca tezgâhlanıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Tezgâhlanan olaylar başlamıştı. Ali Osman ve arkadaşı Ali Atasever evlerinden çıkmış, belediye binasının orada buluşmuşlardı. Sonra birlikte yürümeye başladılar. İki arkadaşa silahlı saldırı düzenlediler. İlk kurşun Ali Osman Şahin’in sırtına isabet etti. Ali Osman yere diz çöktü, ikinci kurşun boğazına yani gırtlağına geldi. Ali Atasever ise bacağından vuruldu. Ali Osman Şahin olaydan 15 dakika sonra şahadete erdi.

40-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA KABADAYI
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: BURSA-YEŞİLOVA
DOĞUM YERİ: BURSA-YEŞİLOVA
Manavlık yapıyordu. Evli ve bir çocuğu vardı. MHP’ye üyeydi.
OLAY GÜNÜ:
Sabah dükkanını açmak için evinden çıktı, iş yerine gidiyordu. Dükkanının önüne yeni gelmişti. Hain eller yine pusu kurmuştu. Mustafa’yı kurşunlayarak şehit ettiler.

41-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HÜSEYİN ULUCAN
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
İstanbul Karaköy’de ikamet ediyordu. İstanbul Otobüs işletmesinde şoförlük yapıyordu. Evli ve 3 çocuk babasıydı. MHP Beyoğlu teşkilatına üyeydi. Ve yönetim kurulunda görev almıştı.
OLAY GÜNÜ:
İkamet ettiği semtte bir arkadaşı hastaydı. Onu ziyarete gitmişti. Ziyaretten dönerken biri kız 3 komünist militanın silahlı saldırısına uğradı. Ülküdaşımızı bu caniler şehit etmiş etrafa da slogan atarak ateş açmıştı. Dükkanların camlarını indirmişlerdi.

42-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYGÜN SOYLU
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: MANİSA-SARUHANLI İLÇESİ-GÖZLET KÖYÜ
DOĞUM YERİ:
20 yaşındaydı. 12 Eylül 1980 darbesinin idam ettiği Halil Esendağ’ın yakın akrabasıydı. Dahada ötesi ülküdaştılar. Çiftçilikle uğraşıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Manisa Batı Kışla’da askerlik yapan dayısının diğer oğlunu ziyaret ettiler ülküdaşı ve dayısıoğlu Halil Esendağ ile Ziyaret çıkışı komünist militanlar pusu kurmuştu. Ateş açtılar, Aygün Soylu orada şehit oldu. Ülküdaşı Halil Esendağ ise kurtulmuştu. Halil Esendağ 12 Eylül Darbesinin mahkemelerinde yargılanacak ve 05.06.1983 tarihinde idam edilerek şehit olacaktır.

43-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET ÇAKIROĞLU
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON-OF İLÇESİ
DOĞUM YERİ: TRABZON OF İLÇESİ
19 yaşındaydı. Trabzon’un Of ilçesinde oturuyorlardı. Ahmet ülkücü gençlik içinde yer almış ve sevilen-takdir edilen biri olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
Of’ta kızıl komünist örgütler duvarlara bölücü-komünist sloganlar yazmıştı. Ahmet ve ülküdaşları onları duvarlardan siliyorlardı. Bu arada devriye gezen askerler ülkücü gençleri gördü. Gençlere dur ihtarı yaptılar. Gençlerde durdu. Askerler yanlarına vardıklarında dipçikle sorgusuz-sualsiz ülkücü genlere vurmaya başladı. Ahmet ve diğer birkaç arkadaşı olay yerinden uzaklaşmak istedi. Bu sebepten geriye hamle yaptı. Askerler peşin hükümlüydü ki silahlarını ateşlediler. Ahmet sırtından ve boğazından vurulmuştu. Olay yerinde şehit oldu.

44-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN ERDEM
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 18 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA-POLATLI
DOĞUM YERİ: ANKARA-POLATLI İLÇESİ
Yeni nişanlanmıştı… Özel bir şirkette çalışıyordu. İşletme müdürlüğü yapıyordu. Polatlı Ülkü Ocaklı Derneği kurucularındandı. Daha önce defalarca saldırıya uğramıştı.
OLAY GÜNÜ:
Kitapçı dükkanındaydı… Yanında bir arkadaşı daha vardı. Birlikte dükkandan çıktılar. Türkiye İşçi partili militanlar onu bekliyordu. Silahlarını ateşlediler. Hasan Erdem vurulmuş ve yere düşmüştü. Katiller bununla yetinmediler. Yerde yatan ülküdaşımıza tekmelerle ve taşlarla vurdular. Hasan şehit olmuş yanındaki ülküdaşı ise ağır yaralanmış geri kalan ömrünü felçli geçirmişti.

45-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞEVKİ DEMİR
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 17 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: NİĞDE
DOĞUM YERİ: AKSARAY
19 yaşındaydı. Niğde Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Çiftçi bir ailenin çocuğuydu. Büyük ülkü Derneğinde mücadelesini sürdürüyordu.
OLAY GÜNÜ:
Bir ülküdaşıyla birlikte Niğde Hükümet Konağının yakınlarında yürürken, bir araç içinde ateş açtılar. Kurşun yağmuruna tutulan ülküdaşımız ağır yaralı olarak Kayseri Tıp fakültesi Hastanesine kaldırılıyor. Bütün çabalara rağmen kurtarılamıyor. Şehit olan ülküdaşımızın cenazesi memleketinde toprağa veriliyor.

46-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÖMER UĞURLU
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 17 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞUM YERİ: ADANA
Adana Kiremithane mahallesinde oturuyordu. Özel bir kuruluşta şofördü. Ayrıca boş zamanlarda kendi arabasıyla taksicilik yapıyordu.
OLAY GÜNÜ:
POL-DER’li polislerin desteğinde komünist örgütler saldırılarını iyice artırmışlardı. Sabah işine gitmek için kendi aracına binerken kızıl Moskof dölleri ateş açtılar. Şakağından vuruldu. Şehitler kervanına bir Bozkurt daha katılmıştı.

47-ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMET ERDEM
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 17 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: NİĞDE
DOĞUM YERİ: NİĞDE
27 yaşındaydı. Niğde Ticaret Lisesinde okuyordu. Daha öncede saldırıya uğramış 20 gün yatakta yatmıştı. İsmet abdestinde namazında biriydi.
OLAY GÜNÜ:
Okuldan çıktı, Caminin bahçesine girdi. Çantasını yanına bıraktı. Abdest almaya başladı. Abdest almayı bitiremeden komünistlerin açmış olduğu ateş sonucu beyninden vuruldu. Orada şehit oldu.

48-ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMAİL KANDEMİR
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 17 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞUM YERİ: ADANA-KOZAN
71 yaşındaydı. Bir tekstil firmasında çalışıyordu. Evli ve iki çocuk babasıydı. Kiremithane mahallesinde ikamet ediyordu. Adana ÜLKÜ-KÖY Derneğinin üyesiydi. Kiremithane MHP lokalininde üyesiydi. Şehit edilmeden öncede saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. 6 ay hastanede yatmıştı.
OLAY GÜNÜ:
Evinden çıktı, işe gidiyordu. Katiller ona pusu kurmuştu. O bundan habersizdi. Ekmeği için, rızkı için çalışmaya gidiyordu. Komünist caniler silahlarını ateşlediler. İsmail eşinin kucağına düştü ve şehit oldu.

49-ÜLKÜCÜ ŞEHİT İSMAİL GÜZEL
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 17 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: İSTANBUL
21 yaşındaydı. Ailece Küçükçekmece-Kanarya semtinde ikamet ediyordu. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu son sınıfta okuyordu. Küçükçekmece’de Ülkü ocakları Derneği yönetiminde görev almıştı. Derneğin sekreteriydi.
OLAY GÜNÜ:
Kanarya büyük Camii de akşam namazını kıldıktan sonra dışarı çıktı. Komünistler pusu kurmuştu. Çapraz ateşe aldılar. Ülküdaşımız aldığı kurşun yaralarından dolayı şehit oldu.

50-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MURAT ŞAHBAZ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 16 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: MERSİN-TARSUS
21 yaşındaydı. İstanbul Ortaköy Eğitim Enstitüsü 2. Sınıf öğrencisiydi ve Atatürk Öğrenci Yurdunda kalıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Okuluna yakın bir yerde yolu komünistlerce kesildi. Onlarla mücadele etti. Ama onların sayısı fazlaydı. Buna rağmen katiller kafasına ve göğsüne ateş ederek şehit ettiler. Cenazesi Tarsus’ta defin edildi.

51-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET ÇEBİ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 16 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON
DOĞUM YERİ: TRABZON-SÜRMENE
20 yaşındaydı. Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisiydi. Trabzon Öğrenci yurdunda kalıyordu. Tekvando biliyor ve bir spor kulübünde antrenörlük yapıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Tabakhane semtinde ülkücü gruba ateş açıldı. Ahmet kalbinden yara almıştı. Şehitler kervanın 700 cü olmuştu.

52-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAVUZ SONBAY
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 16 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ARTVİN
DOĞUM YERİ: ARTVİN
Endüstri Meslek Lisesi 2. Sınıf öğrencisiydi. Ülkücü Hareketin saflarında yer aldı. Esir Türkler Haftasından dolayı ülküdaşlarıyla bildiri dağıtmıştı. Okul idaresi uzaklaştırma cezası vermişti. POL-DER’Lİ polisler 6 ülküdaşımızı derdest edip karakola götürdüler. Akşamüzeri ülküdaşlarımız serbest bırakıldı. Eve gelen Yavuz evlerinin komünistler tarafından kurşunlandığını öğrendi.
OLAY GÜNÜ:
Ülküdaşlarıyla birlikte okuldan çıktı yürüyorlardı. Komünistler ateş açtılar, iki kurşun Yavuz’a isabet etti. Ağır yaralanmıştı. Ülküdaşları onu hastaneye götürdü. Yeterli müdahale edilmedi. Doktorlar ilgisiz davranmıştı. Kan kaybından şehit oldu.

53-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUZAFFER TAŞ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 16 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER : İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
İstanbul Çağlayan’da ikamet ediyordu. Lise öğrencisiydi. Komünist Aydınlık Gazetesinde hedef gösterilmişti.
OLAY GÜNÜ:
Ülküdaşlarından ayrıldı, otobüse bindi. Otobüs tam hareket edecekti ki, komünist militan bir grup otobüsü silah zoruyla durdurdu. İçlerinden maskeli iki kişi otobüse çıktılar. Otobüsün üçüncü koltuğunda oturan Ülküdaşımızı silah zoruyla aşağı indirmeye çalıştı. Ülküdaşımız direnmeye karar verdi ve direndi. Militanlardan biri tetiğe bastı… peş peşe kurşunlar ülküdaşımıza isabet etti. Onlarca insanın gözü önünde şehit oldu.

54-ÜLKÜCÜ ŞEHİT HASAN YÜKLER
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 16 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: TOKAT
21 yaşındaydı. İstanbul Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiydi.. Ülkü Ocakları Derneği eski yöneticilerindendi.
OLAY GÜNÜ:
Başbuğ Alparslan Türkeş İstanbul’a gelmişti. Onu Ankara’ya yolcu ettiler. Bir otomobildeydiler. Otomobilde Oğuzhan Akıncı, Muammer Yıldırım, Hasan Yükler ve Ahmet Çakar vardı. Yeşilköy(Atatürk) Havaalanından dönerken sahil yolunda bir TIR’la arabaları çarpıştı. Bu elim kazada bir Ahmet Çakar kurtuldu. Diğer iki ülküdaş olayın olduğu gün Hasan Yükler ise 3 gün sonra kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

55-ÜLKÜCÜ ŞEHİT RAŞİT GÜNDÜZ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 15 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON
DOĞUM YERİ: ISPARTA
20 yaşındaydı. Karadeniz teknik üniversitesi, Orman fakültesi öğrencisiydi. Okul öğrenci birliğinin de başkanıydı.
OLAY GÜNÜ:
Okuldan çıkmış, çarşıda alış veriş yapmıştı. Yurda dönerken yolda komünist militan grubun taşlı, bıçaklı saldırısına uğradı. Bıçaklar bir bir ardına vücuduna giriyordu. Gencecik bozkurt gövdesi delik deşik olmuştu. Bağırsakları dışarı çıkmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hastane de şehitler kervanına katıldı.

56-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUNUS BEDEL
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 14 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA
DOĞUM YERİ: KONYA
31.08.1956 doğumluydu. Karaman Lisesinde İngilizce öğretmenliği yapıyordu. Sık sık tehdit ediliyordu.
OLAY GÜNÜ:
Konya’daydı… Şimdiki Fuarın olduğu yerde Alaaddin’in giriş kapısının önünde şehit ettiler. Vuran katil Konya DEV-GENÇ’in kurucu başkanıydı.

57-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYTEKİN TAŞÇI(70 ci şehit)
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 14 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: AYDIN
21 yaşındaydı. Ailesi Aydın’da ikamet ediyordu. Kendisi İstanbul Teknik Üniversitesi 3 cü sınıf öğrencisiydi. Abdestinde-namazında biriydi. Okulunda ülkücü teşkilatın ikinci başkanlığını yapıyordu.
OLAY GÜNÜ:
İstanbul Beyazıt meydanında yürüyordu, yolunu 3 komünist militan kesti. Kimliğini sordular, Aytekin çekinmeden söyledi. Aradıklarını bulmuşlardı. Hemen ikisi kollarından tuttu, diğeri ise Aytekin’e kinle kurşunlarını sıktı. Aytekin Ülkücü hareketin 70 ci şehidi olmuştu. Cenazesi Aydın’da toprağa verildi.

58-ÜLKÜCÜ ŞEHİT OĞUZHAN AKINCI
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 13 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: KIRIKKALE
21 yaşındaydı. İstanbul Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisiydi.. İstanbul Atatürk Öğrenci Yurdunda kalıyordu. İstanbul Ülkücü Gençlik Derneği Hukuk masası başkanıydı.
OLAY GÜNÜ:
Başbuğ Alparslan Türkeş İstanbul’a gelmişti. Onu Ankara’ya yolcu ettiler. Bir otomobildeydiler. Otomobilde Oğuzhan Akıncı, Muammer Yıldırım, Hasan Yükler ve Ahmet Çakar vardı. Yeşilköy(Atatürk) Havaalanından dönerken sahil yolunda bir TIR’la arabaları çarpıştı. Bu elim kazada bir Ahmet Çakar kurtuldu. . Diğer iki ülküdaş olayın olduğu gün Hasan Yükler ise 3 gün sonra kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

59-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUAMMER YILDIRIM
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 13 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: SİNOP-AYANCIK İLÇESİ
Sinop Ayvancık ilçesindendi ama Zonguldak’ta dünyaya gelmişti. İstanbul Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. Eyüp zağalpaşa öğrenci yurdunda kalıyordu. İstanbul Ülkücü Gençlik Derneği ikinci başkanı daha yeni olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
Başbuğ Alparslan Türkeş İstanbul’a gelmişti. Onu Ankara’ya yolcu ettiler. Bir otomobildeydiler. Otomobilde Oğuzhan Akıncı, Muammer Yıldırım, Hasan Yükler ve Ahmet Çakar vardı. Yeşilköy(Atatürk) Havaalanından dönerken sahil yolunda bir TIR’la arabaları çarpıştı. Bu elim kazada bir Ahmet Çakar kurtuldu. . Diğer iki ülküdaş olayın olduğu gün Hasan Yükler ise 3 gün sonra kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

60-ÜLKÜCÜ ŞEHİT SİNAN SAVAŞ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 09 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: SİVAS
DOĞUM YERİ: SİVAS –İMRANLI İLÇESİ
22 yaşındaydı. Ailesi İmranlı’da ikamet ediyordu. Kendisi Sivas Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Yoksul bir ailenin çocuğuydu. Şehit edilmeden bir gün önce de İmranlı Ülkü Ocaklarına bomba atılmıştı.
OLAY GÜNÜ:
O gün Ülkü Ocaklarından ülküdaşlarıyla birlikte çıkmıştı. Eve gidiyordu, 50 kişilik bir komünist grubun açmış olduğu ateşin ortasında kaldılar. Sinan vuruldu, kanlar içinde yere düştü… şehitler kervanına katılmıştı.

61-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAVUZ ÖZKAYA
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞUM YERİ: ADANA
Adana Eğitim enstitüsü mezunuydu. Adana İmam Hatip lisesinde öğretmenlik yapıyordu. Ağabeyisinin de kitabevi vardı. Ağabeyisi Ülkücü Esnaflar Derneğinin başkanlığını yürütüyordu. Öğretmen olan bir kız kardeşleri daha vardı. Olay anında o da oradaydı.
OLAY GÜNÜ:
Ağabeyisi Oğuz ve kız kardeşi Müzeyyen’le birlikte dışarı çıktılar. Hem kardeş, hem ülküdaştılar. Komünist militanlar Yavuz’a ateş açtılar, ilk kurşun Yavuz’a isabet etti. Yavuz’un feryadı işitildi. Kurşunlar devam ediyordu… Ağabeyisi Oğuz kardeşine sarıldı.. Ağabeyiside vurulmuştu.. Kız kardeşleri acı ile feryat etti. Ağabeyi Oğuz gözünü kaybederek kurtulmuştu. Yavuz ise şehit oldu.

62-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA ÖLMEZ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA
DOĞUM YERİ: KONYA
Genç yaşta ülkücü hareketin saflarına katıldı. Haksızlıklara başkaldırdı. Bir gün Konya Merkez Karatay lisesinde ülkücü öğrencilere komünist militanlar saldırmıştı. Mustafa ve ülküdaşları onlara yardım koştu. Komünist militanlarla birlikte MSP’nin yan kuruluşu olan akıncılarda saldırmıştı. Ülkücülerden oldukça yaralanan vardı.
OLAY GÜNÜ:
Akşam üzeriydi, bir akrabasından çıktı, Ülkücü gençlik Derneğine gidiyordu. Eski otogarın bulunduğu bölgede pusu kurmuştu komünist militanlar. Onlarca insanın gözleri önünde Mustafa’yı şehit ettiler.

63-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MÜCAHİT GÜLEÇ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ:
15-16 yaşlarındaydı. Akşam Ticaret Lisesinde okuyor aynı zamanda özel bir firmada işçi olarak çalışıyordu. Ülkücü mücadelenin içinde yer almıştı. Bu yüzden tehdit edilmiş ve saldırıya uğramıştı. O yinede yoluna devam etmişti.
OLAY GÜNÜ:
Evine gitmek için otobüs durağında bekliyordu. 3 komünist militan ateş açtı. Mücahit aldığı kurşun yaralarından dolayı şehit oldu.

64-ÜLKÜCÜ ŞEHİT SAADETTİN MANGA
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: EDİRNE
DOĞUM YERİ: EDİRNE-UZUNKÖPRÜ İLÇESİ
22 yaşındaydı. Askerden yeni gelmişti. Batı Trakya Türklerindendi. Türkiye’ye ailece zorunlu göçe tabi tutulmuştu. Saadettin Edirne Uzunköprü ilçesinde dünyaya geldi. Ülkü Ocakları Derneğinin şerefli üyesi oldu.
OLAY GÜNÜ:
Ağabeyisine ait dükkanda otururken, komünistlerin, lisedeki ülküdaşlarına pusu kurduğunu öğrendi. Okul çıkışıydı, ülküdaşlarına yardıma gitti. Üzerinde silah yda benzeri aletlerden hiçbiri yoktu. Olsun onun yüreği vardı. Komünist militanlar ateş açtı, Saadettin vurulmuştu. Hastaneye kaldırılır ancak hastanede müdahale edecek doktor bulamadılar. Başhekim hastane dışındadır ve kumar oynamaktadır. Ülküdaşlarımız onu zorla hastaneye getirirler ancak geç kalınmıştır. Saadettin Şehit olmuştur.

65-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ORHAN BİLİCİ
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: BURSA
DOĞUM YERİ: ARTVİN-ŞAVŞAT İLÇESİ
20 yaşındaydı. Bursa Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Bursa’da kendini çok sevdirmişti. Akıllı, bilgiliydi. Liseli ülkücülerin ağabeyisiydi. Onlara sohbetler verirdi.
OLAY GÜNÜ:
Sabahtı, okuluna gitti. Okulun önünde komünist militanlar pusu kurmuştu. Çapraz ateşe aldılar Orhan’ı.. 13 kurşun isabet etmişti gencecik bedenine. Olay yerinde şehit oldu.

66-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ÇETİN KOÇOĞLU
ŞEHİT EDİLDİĞİ TARİH: 12 OCAK 1977
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞUM YERİ: TUNCELİ-ÇEMİŞKEZEK
24 yaşındaydı. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsünde okuyordu. Aynı okulun öğrenci derneği kurucu üyesiydi. Fikirtepe Ülkücü Gençlik Derneğinin de kurucularındandı.
OLAY GÜNÜ:
İstanbul Fikirtepe’de Kuyubaşı durağı yakınlarında Komünist militanlar bildiri dağıtıyorlardı. Çetin görünce tanıdılar. Gurp halinde saldırdılar. Grup çok kalabalıktı. Çetin linç edilerek şehit edildi. Cenazesi Çemişkezek’te toprağa verildi.

67-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ORHAN ALTUN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: TOKAT-PAZAR İLÇESİ
28 yaşındaydı. Evli ve iki çocuk babasıydı. İnşaatlarda çalışmıştı. Nihayet bir bakkal işletiyordu. MHP Kağıthane teşkilatında üyeydi. Hergün Gazetesinin mahallede dağıtıcısıydı.
OLAY GÜNÜ:
İki komünist militan müşteri gibi bakkal dükkanına geldiler. Alçakça silahlarını ateşlediler. Onu ekmek teknesi olan bakkal dükkanında şehit ettiler.

68-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AYHAN YAZICI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 11 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER: TRABZON
17 yaşındaydı. Zeytinburnu Yeşiltepe mahallesinde ikamet ediyordu. İhsan Mermerci lisesinde okuyordu. Ailece ülkücü-milliyetçiydiler. Okulun ülkücü teşkilat başkanlığını yapıyordu.
OLAY GÜNÜ:
Sabah erkenden yani saat: 07,30 sıralarında okuluna giderken, bir grup komünist pusu kurmuştu. Ayhan’a ateş açtılar. Ayhan ağır yaralandı. Geri döndü, evine sığınmak, evine gitmek istedi. Caniler peşinden geldi. Evine giremeden tekrar ateş ettiler. Gencecik Bozkurt gövdesine 14 kurşun isabet etti. Ve ülküdaşımız şehit oldu.

69-ÜLKÜCÜ ŞEHİT RAGIP KAFALI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 10 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: ADANA
Evliydi. MHP Adana Merkez ilçe teşkilatına üyeydi. Elektrik teknisyenliği yapıyordu. Ayrıca Ülkücü Teknik elamanlar Derneğinin de üyesiydi. Derneğe Molotof kokteyl atılmıştı, orada yaralanmıştı.
OLAY GÜNÜ:
İşten eve dönüyordu, pusu kurmuşlardı gözü dönmüş komünist militanlar. Ona kurşun yağdırdılar. Ragıp ülküdaşımız yere düştü… Kızıl itler öfkelerini alamamıştı, ülküdaşımız kanlar içinde yatarken, kaldırımdan söktükleri taşlarla linç ettiler…

70-ÜLKÜCÜ ŞEHİT VELİ BÜLBÜL
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 10 OCAK 1979
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KONYA
DOĞDUĞU YER: KONYA
Serbest meslek sahibiydi. Konya Ülkücü gençlik Derneği üyesiydi. Yeni evlenmişti. İlk saldırıya Meram’da alış veriş yaparken uğramıştı. Değişik yerlerinden yara alarak kurtulmuştu.
OLAY GÜNÜ:
POL-DER’li polislerin desteğini alan komünist örgüt militanları saldırıyı artırmıştı. Olay günü Veli işten çıkmış evine gidiyordu. Önce POL-DER’li polisler durdurdu. Üzerini aradılar. Üzerinde bir şey yoktu. Onu alı koyacak bir şey bulamadıkları gibi, yoldaşlarına da fırsat oluşturmuşlardı. Polislerden 150 metre ayrılmıştı ki, 3 komünist militanın silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanmıştı, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Bir Bozkurt daha toprağa düştü.

71-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YUNUS CEYLAN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 10 OCAK 1976
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ANKARA
DOĞDUĞU YER: ANKARA-ELMADAĞ
18 yaşındaydı. Ankara Erkek Teknik Öğretmen okulunda okuyordu.
OLAY GÜNÜ:
Okulda saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Onu Hacettepe Hastanesine kaldırdı ülküdaşları. Komünistler hastanede de saldırmıştı. Yunus hastanede şehit oldu.

72-ÜLKÜCÜ ŞEHİT SEZGİN ASYALI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 09 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: KARS-KAĞIZMAN
DOĞDUĞU YER: KARS-KAĞIZMAN
Küçük yaşta yetim kalmıştı. Yoksullukla büyümüştü. Kağızman’ın köyünden ilçe merkeze taşınmışlardı. Demircilikte çalışıyordu. Bir anası bir bacısı vardı bakmakla yükümlü olduğu… Anası da rahatsızdı.. Ülkücü, Türkeşçi olduğu için iş çıkışında onu dövmüşlerdi… Kağızman’da o zaman az sayıda idi ülkücüler..
OLAY GÜNÜ:
Dükkandan çıkmış Ardahan’a gidecekti. Garaja giderken yolunu kesti 4-5 it. Kanlı eller acımasızca bıçak salladılar. Her bir bıçak Bozkurt gövdesine girip-çıkıyordu. Bıçak yaraları vücudunun değişik yerlerinde açılıyordu. Açılan yaralardan kanlar akıyordu. Kan kaybından şehit oldu Sezgin…

73-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ALİ ERDEM
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 09 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ŞANLIURFA
DOĞDUĞU YER: ŞANLIURFA-BİRECİK İLÇESİ
Ekmeğini değişik işlerde çalışarak kazanıyordu. Ülkücü hareketin saflarında yer almıştı. Ülkücü Gençlik Derneği onun aile ocağı gibiydi. Ülkü sıcaklığı vardı burada…
OLAY GÜNÜ:
Pazaryeri Nahiyesindeki Ülkücü Gençlik Derneğinden saat 13,00’te ülküdaşlarıyla birlikte çıkmışlardı, evlerine gideceklerdi. Ali namazını kılmak için mahallenin camisine gideceğini söyleyerek, ülküdaşlarından ayrıldı. Arkadaşlarından 4-5 dakika olmuştu ayrılalı… Sokakta ona pusu kurmuşlardı. Ona acımasızca kurşun sıkmışlardı. Kurşun yanağından girmişti. Ülküdaşları yardımına koştu, ağır yaralanmıştı Ali… Hastaneye götürülürken yolda şehit oldu.

74-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ERDEM YEDİBELA
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 08 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: SAMSUN
DOĞDUĞU YER: ERZURUM-İSPİR İLÇESİ
Ailece Samsun’a taşınmışlardı. Özel bir kuruluşta işçi olarak çalışıyordu. Ülkücü Gençlik Derneğinin üyesiydi. Defalarca tehdit edildi. Aldırış etmedi, Dadaşça dik durdu. Bu uğurda cezaevine düştü, o yılmadı. Taş Medreseli olmuştu. Bir süre cezaevinde kaldı. Suçsuz olduğu anlaşılınca serbest kaldı.
OLAY GÜNÜ:
Akşam üzeriydi, ülküdaşlarıyla sohbet ettikten sonra evine gitmek için onlardan ayrıldı. Samsun Katolik kilisesinin önüne geldiğinde pusu yatmış olan komünist militanlar, silahlarını ateşlediler. Erdem Yedibela Ülkücü şehitler kervanına katıldı. Cenazesi Erzurum-İspir’de toprağa verildi.

75-ÜLKÜCÜ ŞEHİT LEVENT GÜLPINARLI
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 07 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ESKİŞEHİR
DOĞDUĞU YER: ESKİŞEHİR
Eskişehir Kırmızı Toprak mahallesinde oturuyordu. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesinde okudu. Ülkücü harekete lise son yıllarda katıldı. Daha sonra Eğitim Fakültesine kayıt yaptırdı. Türk-İslam Ülküsünü hayatına yansıtmış biriydi.
OLAY GÜNÜ:
Okulundan çıkmış evine gidiyordu. Kızıl Toprak mahallesinde Fatih İlkokulunun önüne geldiğinde yalız olduğunu gören bir grup komünist militanlar ellerindeki demir çubuk ve benzeri aletlerle Levent’e saldırdılar. Linç etmişlerdi.. Levent’in ise kendini savunacak hiç bir şeyi yoktu. Yere düştü… Alçaklar hala vuruyorlardı. Levent hareketsiz kalıncaya kadar devam etti. Ağır yaralanmıştı. Uzun bir süre hastanede tedavi gördü fakat iyileşme olmadı. İstanbul Tıp Fakültesi hastanesine götürüldü. Ancak burada ki tedavide sonuç vermedi. Ülküdaşımız şehit oldu.

76-ÜLKÜCÜ ŞEHİT MUSTAFA TUNA
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 06 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON
DOĞDUĞU YER: SAMSUN
22 yaşındaydı. Karadeniz Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiydi. Samsun’da başlayan ülkücü mücadelesi Trabzon’da devam etmişti.
OLAY GÜNÜ:
Okul yeni tatil olmuştu, ülküdaşı M. Sadullah Kubilay’la birlikte Samsun’a gitmek için Trabzon-Değirmendere otobüs terminaline geldiler. Terminalde 100’lerce kişinin gözleri önünde onları komünist militanlar kurşun yağmuruna tuttular. İkisi de şahadete erdi.

77-ÜLKÜCÜ ŞEHİT M. SADULLAH KUBİLAY
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 06 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: TRABZON
DOĞDUĞU YER: SAMSUN
22 YAŞINDAYDI. Karadeniz Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiydi. Karadeniz Teknik Üniversitesi ülkücü öğrenci derneği yönetimindeydi. Başkan yardımcısı olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
Okul yeni tatil olmuştu, ülküdaşı Mustafa Tuna’la birlikte Samsun’a gitmek için Trabzon-Değirmendere otobüs terminaline geldiler. Terminalde 100’lerce kişinin gözleri önünde onları komünist militanlar kurşun yağmuruna tuttular. İkisi de şahadete erdi.

78-ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET ONAT
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 06 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: BURSA
DOĞDUĞU YER: BURSA
Ekmeğini bedenen çalışarak kazanıyordu. Ülkü adlı nazlı geline aşık olmuştu. vatan-bayrak namustu. Ülkücü mücadele içinde şerefle yerini aldı.
OLAY GÜNÜ:
Bursa Altıparmak semtinde oturan bir akrabasını ziyaretten dönüyordu, 6 kişilik komünist militan bir grup saldırdı. Önce taşla-sopayla saldırdılar, baş edemeyeceklerini anlayınca silahlarını ateşlediler. Yaralanmıştı ama hala ayakta idi ve komünist bir militanın boynundan yakalamıştı. Onu etkisiz hale getirdi. Bu arada aşırı kan kaybediyordu. Kan kaybı onu mecalsiz bıraktı.. ve yere yığıldı… Şehitler kervanının bir üyesiydi artık…

79-ÜLKÜCÜ ŞEHİT ŞADİ YILMAZ
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 06 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ELAZIĞ
DOĞDUĞU YER: TUNCELİ-ÇEMİZKEZEK İLÇESİ
Elazığ Ülkücü Gençlik Derneği ortaöğretimden sorumlu başkan yardımcısıydı. Lisede okuyordu. Derslerinde çalışkan, efendi, ağırbaşlı biriydi.
OLAY GÜNÜ:
Okuldan arkadaşlarıyla çıktı, onlardan ayrıldıktan sonra evine gitmek için okulun arka tarafından yürümek durumundaydı. 7 kişilik komünist bir grup pusu kurmuştu. Silahlarını ateşlediler… 9 kurşun isabet etti gencecik Bozkurt gövdesine… orada şehit oldu.

80-ÜLKÜCÜ ŞEHİT EYÜP GÖÇEN
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 05 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: ADANA
DOĞDUĞU YER: TOKAT
26 yaşındaydı. İstanbul teknik Üniversitesinde okurken, okul komünistlerin eline geçmişti. Eyüp’te kaydını Adana Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisine aldırdı. Adana’da okumaya başladı. İstanbul’dayken ülkücü teşkilatların içinde aktif görevler aldı.
OLAY GÜNÜ:
Adana’da yürürken iki grubun kavgası arasında kaldı. Kim, nedir anlamaya çalışırken kavga edenlerin iki ayrı komünist fraksiyon grubun olduğunu anladı. Oradan uzaklaşmak istedi. Arkasından bir ses; “Dur, polis..” diye seslendi. Bir an tereddüt etti durup-durmamak arasında… Bu kavgadan uzaklaşmak istedi. Çünkü kendini ilgilendiren bir durum yoktu. Sağdaki sokağa sapmak istedi. Polis tetiğe bastı, Eyüp sırtından vuruldu, oraya yığıldı kaldı. Şehitler kervanına katıldı.
Cenazesi memleketinde toprağa verildi.

81-ÜLKÜCÜ ŞEHİT İHSAN VURANOĞLU
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 05 OCAK 1978
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: GAZİANTEP-İSLAHİYE
DOĞDUĞU YER: GAZİANTEP-İSLAHİYE İLÇESİ
Bütün ülkücü kuruluşlarda görev aldı. MİSK’in İslahiye’deki öncüsü oldu. Ortaokul mezunuydu ancak kitap okumayı çok severdi. Asker dönüşü evlenmiş ve bir çocuğu olmuştu.
OLAY GÜNÜ:
İşten çıktı evine gidiyordu. İki komünist militan pusu kurmuştu, silahlarını ateşlediler, İhsan Vuranoğlu kalbinden vuruldu. Orada şehit oldu.

82-ÜLKÜCÜ ŞEHİT YAVUZ TAMTÜRK
ŞEHİT OLDUĞU TARİH: 04 OCAK 1980
ŞEHİT EDİLDİĞİ YER: İSTANBUL
DOĞDUĞU YER:
Özel bir kuruluşta işçi olarak çalışıyordu. MİSK’in üyesiydi. Zeytinburnu’nda ikamet ediyordu.
OLAY GÜNÜ:
Sabah kalkmış işe gitmek için evinden çıkmıştı. 100 metre gitmişti ki, önceden pusu kurmuş olan komünist militanların saldırısına uğradı. Olay yerinde şehit oldu ülküdaşımız.

ABDULLAH  GÜLBAHAR
AHMET ÇAKIROĞLU
AHMET ÇEBİ
AHMET ÇETİN ÇAVDAR
AHMET KERSE
AHMET ONAT
AHMET YAŞAR
ALİ COŞKUNER
ALİ ERDEM
ALİ GÜZEL
ALİ KELEŞ
ALİ OSMAN  ŞAHİN
ALİ SÜNNETÇİ
AYGÜN SOYLU
AYHAN YAZICI
AYTEKİN TAŞÇI
BEKİR SOYUİPEK
CEMAL ADALMIŞ
CENGİZ KARAHAN
CEVAT KAHRAMAN
ÇETİN KOÇOĞLU
DAVUT DURAK
DURSUN YILDIZ
ERDEM YEDİBELA
EYÜP GÖKÇEN
HASAN AKDAĞ
HASAN ERDEM
HASAN TUNCER
HAYATİ DAĞARSLAN
HİKMET CEBECİ
HÜSEYİN GÜZEL
HÜSEYİN ULUCAN
İHSAN VURANOĞLU
KADİR ILGIN
KADİR YILDIRIM
KEMALETTİN  ERDOĞAN
KEREM SARI
LEVENT GÜLPINARLI
MAHİR BOZKURT
MAHİR TIRIL
MEHMET DEMİRCİ
MEHMET GÜZEL
MEHMET KIYAK
MEHMET SADULLAH KUBİLAY
MEHMET SARIASLAN
MEHMET ARZUM (UZUN)
METİN AKKOÇ
METİN DEMİRTAŞ
METİN YILMAZ
MUAMMER YILDIRIM
MUHAMMED  DİRİ
MUHARREM  SOBUTAY
MURAT ŞAHBAZ
MURAT YILDIRIM
MUSTAFA BALIKÇI
MUSTAFA KABADAYI
MUSTAFA KAHRAMAN
MUSTAFA TONYALI
MUSTAFA TUNA
MUZAFFER  TAŞ
MÜCAHİT GÜLEÇ
NECMİ  BİLGİN
NEVRUZ KOÇ
NİHAT UYGUN
RAGIP KAFALI
RAMAZAN BAHAR
RAMAZAN DAĞLI
RAŞİT GÜNDÜZ
RECEP ALTAY KIZILTAŞ
RECEP ÇAKIR
RUHİ KILIÇKIRAN
SADETTİN  MANGA
SAİT ACAR
SAYGIN SÜMER
ŞADİ YILMAZ
ŞAHİN BUYRUKBİLEN
ŞEVKİ DEMİR
ŞUAYP DOĞAN
ŞÜKRÜ ÖZTÜRK
ŞÜKRÜ YILDIRIM
TACETTİN  AMUCA
UĞUR SELVİ
ÜMİT BEYAZÇAVDAR
VEDAT ASLANKARA
VELİ BÜLBÜL
VURAL ERİM
YAVUZ ÇALIŞKAN
YAVUZ SONBAY
YAVUZ TAMTÜRK
YUNUS ŞAHAN
YUNUS UZUN
ZİYA DİRİCAN
SAMİ ÇAMCI
İSMET ŞAHİN
İSMAİL GÜMÜŞ
İSMAİL ÖKSÜZ
RAFET SEZGİN
MEHMET ÖZBEK
ORHAN BİLİCİ
SİNAN SAVAŞ
YAVUZ ÖZKAYA
İBRAHİM ÇİÇEK
SEZGİN ASAYALI
İSMAİL GÜZEL
İSMAİL KANDEMİR
İSMET ERDEM
MUSTAFA ÖLMEZ
YUNUS BEDEL
OĞUZHAN AKINCI
HASAN YÜKLER
ÖMER UĞURLU
COŞKUN TÜRKMEN
HÜSNÜ ERCAN
YUNUS CEYLAN
GÜRSEL KABADAYI
HAYDAR CERİT
İSMET  BODUR
OSMAN UĞUR  ÖZAYDIN
BAHATTİN  KAPLAN
OKTAY ÇETİNKAYA
ÖMER UĞRAŞ
ÖZCAN KARABULUT
MURAT YALIM
CENGİZ AKYILDIZ
İBRAHİM KÜÇÜK
SELAHATTİN  KOÇAK