Ana Sayfa Gündem BAHÇELİ’den, Bakan Soylu’ya “Çakal” diyen CHP’li Özgür Özel’e sert tepki: Soysuzluk ve terör sevici

BAHÇELİ’den, Bakan Soylu’ya “Çakal” diyen CHP’li Özgür Özel’e sert tepki: Soysuzluk ve terör sevici

0
BAHÇELİ’den, Bakan Soylu’ya “Çakal” diyen CHP’li Özgür Özel’e sert tepki: Soysuzluk ve terör sevici

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Özgür Özel, Bakan Soylu’ya “Çakal” demiş ve gerginlik yaşanmıştı. Bakan Soylu da Özel’e “Çakal sensin, şerefsiz” sözleriyle tepki göstererek suç duyurusunda bulunacağını bildirmişti. MHP lideri Bahçeli ise Bakan Soylu’ya destek vererek Özel’e “İçişleri Bakanı’mıza çakal demek de soysuzluk ve terör seviciliktir.” tepkisini gösterdi.

TBMM’deki bütçe görüşmelerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özelİçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘ya “çakal” ifadelerini kullanması gerginliği tırmandırdı. Bakan Soylu, Özel’in ifadelerine, “Çakal sensin, şerefsiz” sözleriyle tepki gösterdi. Bunun üzerine Meclis’te tansiyon yükseldi. Bakan Soylu ise Özel hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek “İnşallah hakim cezai ehliyet verir de ceza alabilme şansı olur.” diye konuştu. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet BahçeliTwitter hesabından bir dizi tweet atarak Özgür Özel’e sert sözlerle yüklendi.

“ALENİ ZİLLETTİR”

Bahçeli, “Şehitlerimizin acısına maruz kaldığımız şu günlerde, TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nin görüşülmesi esnasında tezahür eden ağır provokasyonlar, şiddet ve derinlik kazanan tahrik provaları yürek yaramıza adeta tuz basmaktadır. İhanet her yerdedir. İçişleri Bakanlığımızın bütçesi görüşülürken, CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin beka mücadelemizden intikam alır gibi, şehitlerimize hakaret edercesine, kahraman güvenlik görevlilerimize saldırırcasına öfke nöbetine kapılmaları, nefret diline kapılanmaları aleni zillettir. Terörle mücadelede tarihi başarılara imza atan bakanlıklarımızın bütçeleri müzakere edilirken mayası bozuk, meşrebi bulanık, mensubiyeti hasarlı isimlerin alçalmış üsluplarıyla Genel Kurulu terörize etmeleri hakikaten rezaletin daniskası, işbirlikçiliğin alametifarikasıdır.” ifadelerini kullandı.