Ana Sayfa Yaşam Dünya basın mensupları derneğinden muhteşem organizasyon

Dünya basın mensupları derneğinden muhteşem organizasyon

0
Dünya basın mensupları derneğinden muhteşem organizasyon

 

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurucu Rektörü Prof Dr Aysun Bay Karabulut un onur konuğu olarak katıldığı kahvaltılı basın toplantısına Türkiye’nin önde gelen stk ve basın kuruluşu temsilcilerinin ilgisi büyüktü.

 

Dünya basın mensupları derneği Genel başkanı Muzaffer Tunç un selamlama ve açılış konuşmasıyla başlayan program Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurucu Rektörü Prof Dr Aysun Bay Karabulut un dünden bugüne Malatya Turgut Özal Üniversitesi başta olmak üzere bilim dünyası ve ülkemiz için yapmış oldukları çalışmaları ve projelerini anlattı. Bir çok zorluklara karşı Malatya Turgut Özal Üniversitesinde bir çok imkansıza nasıl imza attıklarını detayları ile anlatan Prof Dr KARABULUT basın mensuplarının sorularınıda cevapladı. bundan sonraki projelerini ülkemiz ve insanlık için hayallerin anlattı. Dünya basın mensupları derneği Genel başkanı Muzaffer Tunç un moderatörlüğünde samimi bir atmosferde geçen kahvaltılı basın toplantısında duygusal ve komik hatıralar organizasyona renk kattı.

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurucu rektörü Prof Dr Aysun Bay Karabulut programda yaptığı konuşmada “Üniversitemizin kuruluş sürecinde yer alan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü olarak atanmamın ardından Yeni bir üniversite olarak, birçok alanda eksiklikleri tamamlamaya ve gelişmeye açık olmamızın yanı sıra kalite odaklı bir çalışma sistemi benimsedik. Bu süreçte, uluslararası değerlendirmelere giderek kalitemizi artırmayı hedefledik. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) başkan danışmanlığında ve Yükseköğretim Akreditasyon Kurulu’nda görev alarak, akreditasyon süreçlerine katkı sağladım. Turgut Özal Tıp merkezi Akreditasyonunda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Akreditasyonunda Kalite Kurul başkanlığı ve danışmanlık yaparak akredite olmasına katkı sağladık.

İnönü Üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek yüksek okulunda Türkiyede ilk defa

“Evde Bakım Hizmetleri bölümünü açarak projelerle istahdam anlamında da destek sağladık”

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü, yapmış olduğu açıklamalarda istihdama dair konulara:” Sivil toplum kuruluşlarıyla olan deneyimlerim, evde bakım konusundaki ihtiyaçların tespiti ve çözümü açısından önemli bir rol oynamaktadır. Engelliler derneği kurucu başkanlığı sürecimde gerçekleştirdiğimiz projeler ve Avrupa Birliği desteğiyle evde bakım personeli istihdamı sağladık. Bu projelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması, sivil toplum kuruluşlarının çözüm odaklı çalışmalarının etkisini ortaya koymaktadır.”dedi ayrıca konuşmasında “Akademik ve biyokimyasal çalışmalarımızla desteklediğimiz projelerde, kayısı çekirdeği ekstraktının ağrı kesici etkisi ve kadınlardaki hormonal değişimlerdeki katkısı üzerine çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalarımız uluslararası düzeyde ödüllerle taçlandırılmıştır. Üniversitemizin bulunduğu bölgenin özelliklerini göz önünde bulundurarak, toprak analizleri ve deprem analizleri gibi çalışmaları tamamladık. Ulaşım ve yurt sorunları gibi önemli konuları da projelerimizde ele aldık. Yeni Yerleşke planlanması, Tıp fakültesi ile birlikte toplamda 7 fakulte kurulması ve Yaşlı bakım ve Tazelenme üniversitesi gibi önemli adımlarla kuruluş sürecini başarıyla tamamladık. Yine Çalışan ve öğrenci memnuniyet anketlerimizde % 85 lerde idik. Özellikle depreme dayanıklı ve yeşili doğayı koruma ile ilgili 4 kitabı bulunan  Prof Dr Karabulut, yeni kitabının da Turkuaz medya ile protokol imzaladığını önümüzdeki günlerde onuda sosyal projelerle birlikte kamuoyu ile paylaşacağını da değindi. Tarım arazilerinin korunması konusunda da bürokratlarımız, belediye başkanımız ve ilimizdeki yerel yöneticilerle birlikte çalışarak çözüm odaklı adımlar attık.Bu etkinlikle, bilim insanları, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerin ortak çalışmalarının önemine vurgu yapmak istiyoruz. Bilimsel araştırmaların, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmede ne kadar etkili olduğunu görmekteyiz. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak gerçekleştirdiğimiz projelerin başarılarına da değinmek istiyoruz.Etkinliğimizde paylaşılan bilgiler, gelecekte daha güçlü bir toplum için bilimin ve iş birliğinin önemini vurgulamaktadır. İlerleyen dönemlerde de çalışmalarımızı sürdürerek, bilimin rehberliğinde topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz”dedi