Ana Sayfa Gündem Yenmak Dünya Sağlık Gününü Unutmadı

Yenmak Dünya Sağlık Gününü Unutmadı

0
Yenmak Dünya Sağlık Gününü Unutmadı

Her yıl 7 Nisan tarihinde Dünya Sağlık Örgütü ve diğer ilgili kuruluşların sponsorluğunda kutlanan Dünya Sağlık Günü ülkemizin en önemli yerli markalarından birisi olan Yenmak bünyesinde de kutlandı.

Küresel bir sağlık bilinci günü olan Dünya Sağlık Günü her yıl halk sağlığı ile ilgili bir konunun seçilmesi ve bu konu üzerinde çeşitli etkinliklerin yapılması ile kutlanmaktadır. Bu sene tüm dünyanın yaşamış olduğu büyük salgına dikkat çekmek adına ‘Gezegenimiz, Sağlığımız’ konulu çeşitli kutlamalar yapıldı. Bu kutlamalara dahil olan markalardan birisi de Yenmak firması oldu.

 

Yenmak Genel Müdürü Erdoğan Kahvecioğlu 7 Nisan Dünya Sağlık Günü kapsamında bugünün önemine dikkat çekecek önemli vurgular yaptı. Ülkemizde üretim yapan ve dünyanın birçok farklı ülkesine üretmiş olduğu bu ürünleri ihraç eden Yenmak firmasının yaşanan bu salgından oldukça etkilendiğini ancak sağlıklı toplumlar yaratabilmek ve gelecek günlerde bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına Dünya Sağlık Günü kapsamında yapılan bu hareketi her zaman teşvik ettiklerini belirtti. Pandemi döneminin her ülke gibi ülkemize katmış olduğu tüm olumsuzlukları bertaraf edebilmek için var güçleri ile çalışmaya devam ettikleri mesajını verdi.

Ve pandemi ile birlikte kirlenmekte olan gezegenin astım, kanser ve kalp rahatsızlıkları gibi artan hastalıkları hızlandırdığını dikkat çekerek Dünya Sağlık Gününe verdikleri önemi anlattı.