Ana Sayfa Dünya Balkanlar’da Kadir Gecesi Coşkusu

Balkanlar’da Kadir Gecesi Coşkusu

0
Balkanlar’da Kadir Gecesi Coşkusu

Saraybosna’da Gazi Hüsrev Bey Camii

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camii’nde kadir gecesi coşkusu yaşandı. Müslümanlar, dualar eşliğinde ellerini semaya açarak manevi bir atmosferde buluştular. Teravih namazı öncesinde yapılan zikirler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit ile taçlandı.

Tiflis’teki Cuma Camii

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’teki Cuma Camii’nde de kadir gecesi programı heyecanla karşılandı. Müslümanlar, yatsı ve teravih namazını kıldıktan sonra Kuran-ı Kerim tilaveti eşliğinde Mevlid-i Şerif dinledi.

Kosova’da Türk Askerlerinin İftarı

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nde görev yapan Türk askerleri, Kadir Gecesi dolayısıyla özel bir iftar programı gerçekleştirdi. Prizren kentindeki programa Türk yetkililer ve yaklaşık 300 Kosovalı katıldı.

Batı Trakya’da Birlik ve Beraberlik

Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde Türk toplumu, çeşitli bölgelerde bir araya gelerek Kadir Gecesi’ni coşkuyla kutladı. Duaların edildiği ve birlik beraberliğin pekiştirildiği iftar programlarında, Gümülcine’de Kırmahalle’de 2 bin 500 kişilik özel bir program düzenlendi.

Bişkek ve Çuy Bölgesi’nde Türklerin Katılımı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek ve Çuy Bölgesi’nde de Ahıska Türkleri ve Kırgızlar, kadir gecesi programlarına yoğun ilgi gösterdi. Manevi atmosferde bir araya gelen katılımcılar, bu özel gecenin coşkusunu paylaştılar.