Ana Sayfa Gündem MHP’li Olcay Kılavuz: CHP’nin ‘Haberci’ gazetesine yönelik saldırısı utançtır

MHP’li Olcay Kılavuz: CHP’nin ‘Haberci’ gazetesine yönelik saldırısı utançtır

0
MHP’li Olcay Kılavuz: CHP’nin ‘Haberci’ gazetesine yönelik saldırısı utançtır

MHP’li Olcay Kılavuz: CHP’nin ‘Haberci’ gazetesine yönelik saldırısı utançtır

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdi.

MHP’li Olcay Kılavuz: CHP’nin 'Haberci' gazetesine yönelik saldırısı utançtır

MHP’li Kılavuz yapmış olduğu açıklamada Mersin’de Haberci gazetesine CHP Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen saldırıyı gündemine alarak “Mersinimizde 35 yıldır faaliyet gösteren “Haberci” gazetesine yönelik saldırılar CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçmiştir.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

CHP’NİN UTANÇ GÜNÜ OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR

Mersinimizde 35 yıldır faaliyet gösteren “Haberci” gazetesine yönelik saldırılar CHP’nin utanç günü olarak tarihe geçmiştir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığından dem vurduğu saatlerde CHP gençliğinin “Haberci” gazetesine saldırı gerçekleştirmesi CHP’nin ikiyüzlü siyasetinin yansıması olmuştur. İlk saldırıda kimliğini gizleyen saldırganlar ikinci saldırıda açık ve aleni bir şekilde suç işlemeye devam etmiştir.

SALDIRIYI CHP GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE CHP MERSİN GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

Haberci gazetesine yönelik sistematik saldırılar, tehditler ve engellemeler CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz ve CHP Mersin Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer öncülüğünde gerçekleştirilmiştir. Olayı CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer organize etmiştir. Saldırganlar olay yerine belediyeye ait araçlarla taşınmıştır. Bu şahıslar bu gücü nereden almaktadır? “Ayağınızı denk alacaksınız. Bugün 300 kişi ile geldik yarın 3 bin kişi ile geliriz” diyerek tehdit savurup ve hasmane tutum takınan bu şahısların ve CHP yönetiminin demokrasiden anladığı bu mudur?

GERÇEK ATATÜRKÇÜLER CHP’NİN BUGÜNKÜ ÇİZGİSİNDEN RAHATSIZDIR

“Haberci” gazetesinin ofisini kullanılamaz hale getiren, kalemini namusu olarak görüp emeği ve alınteri ile gazetecilik yapan çalışanlarına sözlü saldırıda bulunup boya ve yumurta yağmuruna tutan, el ve kol hareketleri ile tacizci bir yaklaşım sergileyen bu anlayışın sosyal demokratlıktan anladığı özgür basını susturmak mıdır? Emek en yüce değer naraları atan bu sefil zihniyetin basın emekçilerine reva gördüğü bu durum düpedüz vandallıktır. Kadın haklarından bahsedip belediyede çalışan kadınları işlerinden eden, insan haklarından dem vurup binlerce emekçinin ocağına ateş düşüren CHP yönetiminin Mersin’de gerçekleştirilen saldırılar karşısında sessiz kalması CHP’nin demokrasiden, basın özgürlüğünden ve emeğin üstünlüğünden ne anladığını ortaya koymuştur. Gerçek Atatürkçüler de CHP’nin Atatürk çizgisinden sapmasından ve bu saldırılardan rahatsızdır.

VAHAP SEÇER, ALİ MAHİR BAŞARIR, ALPAY ANTMEN ve CENGİZ GÖKÇEL HİÇ UTANMIYOR MUSUNUZ?

Buradan CHP yönetimine seslenmek istiyorum: Mersinimizde böylesi ilkel ve iğrenç bir tertip gerçekleştiren şahıslar için üzerinize düşeni yapacak mısınız? Adı sürekli olarak skandallarla anılan, belediye kadrolarını Pkklılara açan, işten çıkarmalar ve kaçak su kullanımıyla Mersinimiz için kara bir leke olan hizmetleriyle değil usulsüzlükleri ile gündemde kalan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’e de buradan sormak istiyorum: Mersinimizin huzur ve güven iklimine gölge düşüren, “Haberci” gazetesine saldırı gerçekleştiren CHP’li bu şahıslar belediyede mi çalışmaktadır? Türk ordusuna satılık diyecek kadar alçalan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel! Siz de bu vahim olaylar karşısında hiç utanmıyor musunuz? Yazık çok yazık.

MERSİN’E VE MERSİNLİ HEMŞERİLERİMİZE İHANET EDİYORSUNUZ

Mersin, Mersin olalı böyle zulüm görmedi. Mersin sizin gibi iş bilmez bir yönetim altında hiç yaşamadı. Mersinimiz hiç bu kadar skandallar ve rezilliklerle anılmadı. Cennetten bir köşe olan Mersinimizin huzur iklimine kimse sizin kadar suikast yapmadı. Şehrimize yazık ediyorsunuz. Mersinimizin kimliğine zarar veriyorsunuz. Mersin markasına gölge düşürüyorsunuz. Mersinli hemşerilerimize ihanet ediyorsunuz. Bizler rezilliklerinizi anlatmaktan hicap duyuyor; Mersinli hemşerilerimiz adına utanıyoruz. Sizler ise her gün yeni bir utançla ortaya çıkmaktan utanıp sıkılmıyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır.

GAZETECİLERİMİZ YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Hiçbir gazetecimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Bu saldırı basın özgürlüğüne yapılmıştır. Son olarak saldırıya uğrayan Haberci gazetesinin sahibi Yüksel Ekici ve Hediye Eroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor basın mensuplarımıza yönelik gerçekleştirilen bu menfur hadiseyi şiddetle ve nefretle lanetliyorum.